Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράταση ενός μήνα για τις 100 δόσεις
Παράταση ενός μήνα για τις 100 δόσεις

Παράταση ενός μήνα για τις 100 δόσεις

Την παράταση για ένα μήνα της ρύθμισης των δόσεων που έληγε κανονικά σήμερα, Τρίτη, ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

«Μετά από  κύμα αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών  και παραστάσεις φορέων, μεταξύ  των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε  να υπάρξει μια- τελευταία- παράταση της ρύθμισης έως και τις 26 Ιουνίου 2015», αναφέρει η κ. Βαλαβάνη και επισημαίνει ότι «στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί   ξεπέρασαν  τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ».

Κατάργηση ελάχιστου τεκμηρίου διαβίωσης για εισοδήματα από τόκους και ενοίκια

Νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA, η κ. Βαλαβάνη ανέφερε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, το θα καταρτίσει το νομοσχέδιο για τα φετινά εισοδήματα.

Όπως διευκρίνισε «αν έχεις εισοδήματα μόνο από τόκους ή μόνο από νοίκια ή και τα δυο τότε φορολογείσαι με βάση αυτά τα εισοδήματα και δεν μπαίνει σε λειτουργία το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, δηλαδή το τριχίλιαρο. Αν έχετε γράψει στο παιδί σας ένα σπίτι και παίρνει ένα νοίκι, θα φορολογηθεί για το νοίκι».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση