Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων του ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια του Βόλου
Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων του ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια του Βόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων του ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια του Βόλου

Στ Δικαστήρια του βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι ταξικών σωματείων, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα της φυλάκισης της 53χρονης Βολιώτισσας καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού.

Παράλληλα παρέδωσαν στην εισαγγελέα υπηρεσίας ενόψει της αυριανής κρίσιμης ς του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, όπου θα κριθεί άμα θα παραμείνει στη φυλακή η 53χρονη, ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Μέλη των τεσσάρων σωματείων χαρακτήρισαν στην εισαγγελέα την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και άδικη και ζήτησαν την άμεση της.

Επιπλέον υποστήριξαν ότι η είναι ταξική και στη συνέχεια πήραν πρωτόκολλο στο ψήφισμα τους, ώστε να συσχετιστεί με την αυριανή ακροαματική διαδικασία.

Η εισαγγελέας από την πλευρά της, τους εξήγησε το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, λέγοντας πως αύριο οι δικαστές αναμένεται να εκδώσουν την απόφαση τους λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως είναι η προσωπικότητα της 53χρονης, η οικονομική της κατάσταση, η υγεία της, εάν υπάρχει ζήτημα με τη διαβίωση της οικογένειας της κ.α.

Οι διαμαρτυρόμενοι με πανό και συνθήματα ζήτησαν να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος της καθαρίστριας και να επαναπροσληφθεί με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας Mαρία Πλαγερά, τόνισε ότι αίτημα του Σωματείου είναι η άμεση της καθαρίστριας και η άμεση προώθηση της στην εργασία της. Η ίδια διερωτήθηκε τι θα κάνει η συναδέλφισσά της μετά τη φυλακή, μετέφερε την πληροφορία ότι διαγράφηκαν τα ένσημά της και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία συμπαραστέκεται για την αδικία σε βάρος της.

Η αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Λίλα Πέτρου τόνισε πως η 53χρονη είναι μία γυναίκα του μόχθου που πάλεψε για την οικογένειά της.

Όπως είπε, η καθαρίστρια είναι γυναίκα του μόχθου που πάλεψε όλα τα χρόνια για να μεγαλώσει τα παιδιά της και να θρέψει την οικογένειά της. «Αύριο εκδικάζεται στη Λάρισα η υπόθεσή της και θέλουμε ο εισαγγελέας να προωθήσει το υπόμνημά μας στη Λάρισα έτσι ώστε όχι μόνο να αποφυλακιστεί αλλά και να επαναπροσληφθεί με όλα τα ένσημα που της αφαιρέθηκαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι η 53χρονη γυναίκα όχι μόνο τελείωσε το δημοτικό, αλλά και το γυμνάσιο.

Τέλος, η Δέσποινα Ευαγγελινού, του Δημοκρατικού Συλλόγου τόνισε ότι τιμωρούνται άνθρωποι του μόχθου και εξαντλείται όλη η αυστηρότητα του νόμου σε ένα άτομο που πάλεψε να έχει τη δουλειά του. «Βλέπουμε συχνά λόγω της ανέχειας ανθρώπους να καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές. Δεν το επικροτούμε αλλά είναι κάτι που το σύστημα σπρώχνει τους ανθρώπους να κάνουν», επισήμανε.

Ομόφωνο ψήφισμα του τακτικού εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΟΔΥΕ στα Καμένα Βούρλα 22-24/11/ μετά από πρόταση της συνέδρου Ιωάννας Παπαδημητρίου ,προέδρου του ΣΔΥ Βόλου

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην 53χρονη γυναίκα που εργαζόταν ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, στην οποία επιβλήθηκε η ποινή της… 10ετούς κάθειρξης από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, για πλαστογράφηση απολυτηρίου Δημοτικού και οδηγήθηκε στις φυλακές Θηβών.

Η 53χρονη γυναίκα προσλήφθηκε το 1996, παρουσιάζοντας πλαστό τίτλο σπουδών της Στ' τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε' τάξης Δημοτικού. Πρωτόδικα η γυναίκα είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2016 σε 15 χρόνια κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για πλαστογραφία και απάτη.

Στο Εφετείο απαλλάχθηκε της κατηγορίας της πλαστογραφίας, λόγω παραγραφής και κρίθηκε ένοχη μόνο για το αδίκημα της απάτης.

Καταγγέλλουμε την αυστηρότητα της ποινής που υποβλήθηκε στην 53χρονη, με την οποία οδηγείται για 10 χρόνια στη φυλακή.

Απαιτούμε την αναίρεση της ποινής και την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας.

Συνυπογράφουμε τις ανακοινώσεις συμπαράστασης στην καθαρίστρια.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση