Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου έκαναν σήμερα οι συνταξιούχοι
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου έκαναν σήμερα οι συνταξιούχοι

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου έκαναν σήμερα οι συνταξιούχοι

Διεκδικούν  και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας – πρόνοιας

διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου έκαναν σήμερα οι , οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας, ενώ διεκδικούν  και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας – πρόνοιας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας,  Γιώργος Ρούσσας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ αναφέρθηκε  στην ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Βόλου και την άμεση κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα για τις χημειοθεραπείες όλων των ασθενών που απευθύνονται στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΑΓΕΤ,  είπε:«Είμαστε η πιο πλούσια τάξη αυτή την στιγμή και αρμέγουν από εμάς συνέχεια. Θα φτάσουν τις στα 360 ευρώ, όπως έχουν υπογράψει από το πρώτο μνημόνιο και συνεχίζουν. Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι μεγάλες γιατί θέλουν τα λεφτά τους. Τα λεφτά όμως, δεν τα έφαγαν οι και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό απαιτούμε από το κράτος να αξιοποιήσει τα λεφτά που μας κράτησαν.»

Στην διαμαρτυρίας  παρών ήταν  και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος   μίλησε για τρισάθλια κατάσταση στο χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα νησιά των Β. Σποράδων, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον συνδικαλιστών (συνταξιούχων και μη) που πρόσκεινται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως όταν ο κόσμος βλέπει ανθρώπους να είναι και με τον αγώνα και με την κυβέρνηση, διστάζει να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις.

«Η εικόνα είναι τρισάθλια στο χώρο της υγείας. Πρόσφατα ζήσαμε καταστάσεις τραγικές με της χημειοθεραπείες, πρόβλημα που δεν λύθηκε. Η υποχρηματοδότηση είναι τραγική και έχει σοβαρές συνέπειες καθώς αυτό μεταφράζεται σε νοσηρότητα και θνητότητα για τους συνταξιούχους. Η ανάγκη για μαζική κινητοποίηση και από τους συνταξιούχους είναι πολύ μεγάλη» τόνισε ο κ. Χαυτούρας, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις δεν είναι μαζικές γιατί υπονομεύονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παραμένουν ενεργά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα συμμετέχουν και στους .

«Πολλοί από αυτούς είναι και σήμερα εδώ. Αλλά και σε άλλες κινητοποιήσεις που έρχονται, όπως αύριο η κινητοποίηση για το RDF» δήλωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας πρέπει να είναι δυναμικός, ανατρεπτικός, χωρίς κανένα συμβιβασμό σε καμία κυβερνητική .

«Όταν είσαι και κυβερνητικό στέλεχος και από μόνο το είναι συμβιβασμός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Βόλου, τόνισε ότι συνεχίζει να βιώνει συνθήκες εξαθλίωσης συρρίκνωσης και αποδόμησης και πρόσθεσε: «Το Νοσοκομείο μας δεν έχει ΩΡΛ, καθώς εφημερεύει μόνο δέκα ημέρες το μήνα. Τα προβλήματα συνεχίζουν και στα . Την Πέμπτη το βράδυ στη Σκιάθο το Κέντρο Υγείας έμεινε χωρίς κανένα εργαζόμενο για ώρα, καθώς πήγαν να παραλάβουν έναν ασθενή, καθώς υπάρχει μόνος ένας νοσηλευτής».

Τέλος ο κ. Χαυτούρας  είπε ότι η Σκιάθος, από δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι στο σημείο μηδέν  και από προσωπικό επίσης. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, όπως σημείωσε, είναι ένας γιατρός του Κ.Υ. Σκιάθου να σκέφτεται να παραιτηθεί.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση