Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Παράσταση διαμαρτυρίας εργατικών σωματείων στο Νοσοκομείο Βόλου
Παράσταση διαμαρτυρίας εργατικών σωματείων στο Νοσοκομείο Βόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας εργατικών σωματείων στο Νοσοκομείο Βόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Νοσοκομείο της αν. υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την κάλυψη των εγκληματικών ελλείψεων των μονάδων υγείας σε και προσωπικό καθώς και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας που στη συγκεκριμένη τραγική κατάσταση με την πανδημία, θα μπορούσε να σώσει ζωές.
Στην ανακοίνωσή τους τα εργατικά σωματεία αναφέρουν:
“Την στιγμή που η πανδημία περνάει πάλι σε φάση ανεξέλεγκτης μετάδοσης, με το «κύμα» που έχει ήδη φουσκώσει ειδικά στην πόλη μας αλλά και πανελλαδικά, η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε ουσιαστικό μέτρο για να σωθούν ζωές, όπως η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, το συγκροτημένο εμβολιαστικό κ.ο.κ. Αντί αυτών, συνεχίζει να φορτώνει στον λαό την ευθύνη της διάδοσης και των μολύνσεων, προωθώντας παράλληλα την ένταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, μέσα από την εφαρμογή των αντιδραστικών σχεδιασμών τους για το “νέο ΕΣΥ”.
Στέκεται με αδιαλλαξία απέναντι στις διεκδικήσεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος για μέτρα ουσιαστικής προστασίας του λαού, που είναι αναγκαία για να έχει αποτέλεσμα και η ατομική ευθύνη.
Η πιο απάνθρωπη έκφραση αυτής της άθλιας πολιτικής είναι το κατάντημα της διαλογής ασθενών, ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, εξαιτίας της προόδου της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας να διευρύνεται σταθερά το επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δωρεάν και για όλους.
Η αντιμετώπιση της Υγείας ως εμπορεύματος και των δημόσιων μονάδων Υγείας ως ανταποδοτικών επιχειρήσεων επιβάλλει τη λειτουργία τους με ελάχιστο προσωπικό, με συμβασιούχους, με μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη. Η πραγματικότητα είναι ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό και είναι χιλιάδες και οι ακάλυπτες ανάγκες παρακολούθησης των χρόνιων νοσημάτων πολλαπλασιάστηκαν!
Η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο μεταθέτει τις ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στους ανεμβολίαστους. Όμως, η επικέντρωση σε ένα μόνο μέτρο, όπως ο αναγκαίος εμβολιασμός, είναι εκ του πονηρού, αποσκοπεί να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης όπως και όλων των προηγούμενων που φρόντισαν να διαμορφώσουν ένα σύστημα Υγείας όλο και περισσότερο αναντίστοιχο με τις λαϊκές ανάγκες.
Τώρα είναι η να ενισχυθεί η λαϊκή απαίτηση και για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα οποία φωνάζουν από την πρώτη στιγμή οι υγειονομικοί, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς:

– Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες Υγείας – Πρόνοιας.

– Ολοκληρωμένο εμβολιαστικό με πλήρη εξαντλητική ενημέρωση του λαού, προληπτικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση και καθολική δωρεάν παρακολούθηση.

– Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για τον κορωναϊό σε όλους χωρίς εξαίρεση.

– Μέτρα σε χώρους μεγάλης διασποράς, όπως σχολεία, σχολές, μέσα μαζικής μεταφοράς και τόπους δουλειάς.

– Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης, που προβλέπει συγχωνεύσεις, ΣΔΙΤ και βάθεμα της εμπορευματοποίησης.

– Να καταργηθεί το μέτρο της «αναστολής εργασίας» στην Υγεία – Πρόνοια. Να επανέλθουν όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, με συχνά προληπτικά τεστ και αξιοποίηση σε εργασίες χαμηλής επικινδυνότητας.

– Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι δημόσιες μονάδες Υγείας – Πρόνοιας κατά προτεραιότητα, με όσα απαιτούνται για τη στελέχωση, εξοπλισμό και ανάπτυξή τους.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση