Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παράσταση διαμαρτυρίας από Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών και ΠΑΜΕ Μαγνησίας
Παράσταση διαμαρτυρίας από Δημοκρατικό  Σύλλογο  Γυναικών και  ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας από Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών και ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Πράστση ς πραγματοποίησαν σήμερα στις 11.30 π.μ. στο Δήμο βόλου, εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας καθώς και πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων, με αφορμή το γεγονός ότι δεκάδες παιδιά αποκλείστηκαν και φέτος από το πρόγραμμα Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακές Ζωής για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ.

Όπως ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες σε σχέση με το 2015, κατά 9,2% (132.859 παιδιά), τελικά το πολυπόθητο «κουπόνι» (voucher) πήραν μόλις 84.800 παιδιά (ένα στα πέντε) Πανελλαδικά. Στο Δήμο Βόλου, καλύφθηκαν 720 θέσεις ωφελούμενων σε Παιδικούς Σταθμούς και σε περίπου άλλων τόσων οικογενειών, δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις. Επίσης, τραγική είναι η κατάσταση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, που θα φιλοξενήσουν 25-30 βρέφη.

«Οι επιχειρούμενες αλλαγές επιβεβαιώνουν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι να  ενισχυθεί ακόμη περισσότερη μετατροπή της προσχολικής ς – ενός συλλογικού κοινωνικού δικαιώματος που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους- σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας», αναφέρεται στο υπόμνημα.

Σύμφωνα με τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών και το ΠΑΜΕ, η προσχολική δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική και την κοινωνικοποίηση του παιδιού. Απαιτεί ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, πλήρως εξοπλισμένο με υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό, με σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την ηλικία των παιδί, ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχτεί σωματικά, πνευματικά και κοινωνικά.

Τέλος, ο και το ΠΑΜΕ τονίζουν ότι ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή Βόλου, που όλα αυτά τα χρόνια κινείται στη λογική της διαχείρισης που επιβάλει η ΕΕ, απέναντι σε κάθε λογική αγωνιστικής ς από το κράτος για αύξηση κονδυλίων για τους Παιδικούς Σταθμούς και όλες τις κοινωνικές δομές.

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι διεκδικείται να μη μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών, αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους Παιδικούς Σταθμούς με κρατική , κατάργηση των τροφείων, μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

Οι εκπρόσωποι Σωματείων και Φορέων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Βόλου, Στ. Διαμαντίδη, ο οποίος -όπως τόνισαν-δεν έδωσε απαντήσεις στα καίρια αιτήματα και διεκδικήσεις που κατέθεσαν, παραμένοντας η Δημοτική Αρχή, όπως διαφάνηκε και από την συζήτηση, προσηλωμένη στις επιταγές και κατευθύνσεις της κυβερνητικής ς που πετάει χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Οι τύχες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, με βάση και τον εκπρόσωπο του Δήμου, αφήνονται στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, στην λογική πτωχοκομείου και όχι ικανοποίησης του λαϊκού δικαιώματος της Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα παρευρέθηκαν μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών, του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”, του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ καθώς και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμπορουπαλλήλων, Οικοδόμων και Επισιτισμού.

kke1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση