Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σχολική Επιτροπή οι καθαρίστριες σχολικών κτηρίων
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σχολική Επιτροπή οι καθαρίστριες σχολικών  κτηρίων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σχολική Επιτροπή οι καθαρίστριες σχολικών κτηρίων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Επιτροπή στο κτήριο Μουρτζούκου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι καθαρίστριες σχολικών κτηρίων που αντιδρούν στη κατά 10% του πενιχρού μισθού τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Κουρτέση τόνισε ότι τους ζητείται να υπογράψουν δεκάμηνη σύμβαση, να είναι άψογος ο σχολικός καθαρισμός και τα σχολεία καθαρά Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι και οι σχολικές να μειώσουν το 10% του μισθού μας, με τη διαφορά να μην καθαρίζουμε τα σχολεία Χριστούγεννα και Πάσχα.

Η ίδια επισήμανε πως δημοτική αρχή και οι σχολικές κάνουν κάτι παράνομο αφού τους ζητούν να υπογράψουν 10μηνη σύμβαση, αλλά να πληρωνονται για εννέα μήνες κι όλα αυτά προφορικά.

«Δεν δεχόμαστε με τίποτα να μειωθεί κι άλλο ο μισθός μας. Με 200 ευρώ και με 250 ευρώ, μονογονεϊκές, πολύτεκνες κ.ά. πώς να αντεπεξέλθουν; Βρήκαν τις καθαρίστριες να μειώσουν το μισθό.

Η κυβέρνηση με το που ανέλαβε μείωσε 10% το μισθό των καθαριστριών. Θα πλουτίσουν με τη του 10% ; Αν είναι έτσι, να μην δουλέψουμε καθόλου και να έρθουν αυτοί να καθαρίσουν τα σχολικά κτήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κουρτέση.

H γενική γραμματέας του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Μαρία Γκριτζάνη είπε ότι το Σωματείο πήγε σήμερα στα Δικαστήρια και έκανε αίτηση για εφορευτική επιτροπή, διότι θα γίνουν εκλογές, ενώ για την παράσταση διαμαρτυρίας εξήγησε: «Υπάρχουν προβλήματα με τις συμβασιούχες. Εδώ και χρόνια είμαστε σε καθεστώς ομηρίας και φέτος οι συμβάσεις πήγαν πολύ πίσω.

Κανονικά έπρεπε να υπογραφούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά η Επιτροπή ζητούσε επιπλέον χρόνο για να κάνει συνεντεύξεις για τα 15 σχολεία που είχε κενές θέσεις συμβασιούχων.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής και ελήφθη απόφαση ότι οι συμβάσεις θα υπογραφούν για 10 μήνες και οι καθαρίστριες θα πληρωθούν για εννέα (στο πλαίσιο της μείωσης10% που ανακοινώθηκε από το υπουργείο αν και ορίζεται ότι αυτό το ποσό θα το πληρώσουν οι ) και ότι Χριστούγεννα και Πάσχα που γίνεται γενική καθαριότητα στα σχολεία, δεν θα επιτρέψουν στις καθαρίστριες να μπουν.»

Η ίδια σημείωσε πως οι 140 συμβασιούχες καθαρίστριες του Δήμου Βόλου καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές και πρόσθεσε: «σε έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε χθες, ενημερώθηκαν οι καθαρίστριες για τις εξελίξεις, πήραμε απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας και θα κάνουμε παρέμβαση στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής, ζητώντας εξηγήσεις γιατί κόβουν το 10% των αποδοχών μας.»

Σημειώνεται πως ο μισθός των συμβασιούχων ξεκινάει από 70 € και φθάνει τα 350 €.

Νέα κόντρα με τον δήμαρχο Βόλου

Μετά την παρέμβαση στη Σχολική Επιτροπή, οι καθαρίστριες πήγαν στο και συνάντησαν τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, που βρισκόταν έξω από το γραφείο του και του ζήτησαν να διεκδικήσουν μαζί από την κυβέρνηση να μη γίνει περικοπή των αποδοχών τους κατά 10%.

«Δε συνομιλώ με συνδικαλιστές που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου και σας εκμεταλλεύονται, αναγνωρίζω ότι οι αποδοχές σας είναι πολύ μικρές, αλλά εγώ δεν είμαι κυβέρνηση για να λύσω το πρόβλημα» είπε.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε στις καθαρίστριες ότι είχε ζητήσει συνάντηση για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά επέλεξαν το δρόμο « κι έρχομαι».

Οι συγκεντρωμένες ζήτησαν να δημιουργηθεί επιτροπή για να τον συναντήσουν και είπε ότι δεν μιλάει με συνδικαλιστές, αλλά οι εργαζόμενες μπορούν να συναντηθούν μαζί του την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, αλλά, φεύγοντας οι καθαρίστριες κάτι του είπαν και ο δήμαρχος τους απάντησε ότι το μαζί τους ακυρώνεται.

kathar1 (1)

katharikathar

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση