Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Παραλύει» η Μαγνησία με την 24ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση
«Παραλύει»  η Μαγνησία  με την 24ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση

«Παραλύει» η Μαγνησία με την 24ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση

«Παραλύει» μεθαύριο η Μαγνησία με την 24ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση, κόντρα στα μνημόνια που καταρράκωσαν την .

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο από τους παραγωγικούς φορείς ο πρόεδρος του Θαν. Παπαδημόπουλος κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην απεργία για να αποτραπεί η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η φοροεπιδρομή και τα μνημόνια και να διατρανωθεί το ΟΧΙ που δεν θα γίνει ΑΙ όπως έκανε η κυβέρνηση. Ο ΄ίδιος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πιά και τους κάλεσε να βγουν στο δρόμο.

Ο πρόεδρος .Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος κάλεσε όλους του Μαγνησιώτες να σηκωθούν από τον καναπέ , τονίζοντας ότι οι όποιες ελπίδες τέλειωσαν και μένει μόνο ο και τίποτα άλλο. Μάλιστα χαρακτήρισε ισοπεδωτικό το μνημόνιο και τα ισοδύναμα που θίγουν μισθούς , συντάξεις και όρια ηλικίας εργαζομένων.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τρυφ. Πλαστάρας κάλεσε τους πάντες να μετάσχουν δυναμικά στις δύο κινητοποιήσεις της Πέμπτης (11.00.π. στην και 5.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Νικολάου), τονίζοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δέχθηκα ν το μεγαλύτερο πλήγμα από μια ακραία συντηρητική και όχι αναπτυξιακή πολιτική των τελευταίων ετών.

Ο ίδιος επισήμανε πως, συνέπεια αυτής της πολιτικής, ήταν να μπουν 63.000 λουκέτα και να χαθούν 138.000 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Πλαστάρας ζήτησε η ατομικότητα να μετατραπεί σε συλλογικότητα , να συ στρατευτούν όλοι στον αγώνα και τόνισε ότι ο μόνο δρόμος πια είναι αυτός της αντίστασης.

Ο γ.γ. του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου είπε πως παίρνει «σάρκα και οστά» η απεργία και σημείωσε πως όλοι ενωμένοι θα πρέπει να γίνουν το ανάχωμα ώστε η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να αποσύρει τα αντικοινωνικά και να σταλεί το μήνυμα προς εκείνους που με ψέματα ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Τσέλιος κάλεσε τους εμπόρους να κατεβάσουν ρολά την Πέμπτη και να μην ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ ώστε να στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση και το ευρωπαϊκό κουαρτέτο. « Ο κλάδος μας δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, πολλά καταστήματα έβαλαν λουκέτο , η ΔΟΥ δεν κάνει ρύθμιση και ο ΟΑΕΕ απειλεί να κατάσχει τα σπίτια μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέλιος και πρόσθεσε ότι η ανεργία έχει φτάσει το 40% και πρέπει να διατρανωθεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στα μνημόνια.

Ερωτηθείς για το εάν θα αποτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων το απόγευμα εξήγησε πως δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιον που θέλει να ανοίξει το απόγευμα, ενώ ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή στα πολυκαταστήματα ζητώντας να μην ανοίξουν.

Τέλος με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε» ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτήτων καφέ, μπαρ και εστίασης Ι. κάλεσε όλους να αγωνιστούν για να μην υποταχθεί η πατρίδα και τόνισε ότι όλοι θα συμμετάσχουν στην απεργία χωρίς μικροψυχία και κομματικές γραμμές, ενώ σημείωσε ότι η συμμετοχή όλων των κλάδων την Πέμπτη θα είναι καθολική και θα αποτελέσει την απαρχή για επόμενες δράσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση