Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παραγράφονται οι υποθέσεις με τις λίστες μέχρι και το 2005
Παραγράφονται οι υποθέσεις με τις λίστες μέχρι και το 2005

Παραγράφονται οι υποθέσεις με τις λίστες μέχρι και το 2005

Τέλος στην ομηρί δεκάδων χιλιάδων φορολογουμένων κι επιχειρήσεων βάζει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (), εφαρμόζοντας την του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις παραγραφόμενες χρήσεις. Συγκεκριμένα, το ανώτατο με την πρόσφατη απόφασή του έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των παραγραφών πέραν της πενταετίας.

Με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της Αρχής, . Πιτσιλής, γνωστοποιεί στον ελεγκτικό μηχανισμό σε ποιες υποθέσεις πρέπει να δώσει έμφαση, επισημαίνοντας ότι οι χρήσεις μέχρι το 2005 έχουν παραγραφεί εφόσον οι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει φορολογικές . Επίσης, και οι χρήσεις από το 2006 μέχρι και το 2010 θα πρέπει να θεωρούνται παραγεγραμμένες, υπό την προϋπόθεση ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει εντοπίσει συμπληρωματικά πληροφοριακά στοιχεία. Επί της ουσίας οι υποθέσεις που αφορούν τα εμβάσματα και τις λίστες , Μπόργιανς κ.λπ. έχουν παραγραφεί μέχρι και το 2005.

ια τις χρήσεις μετά το έτος αυτό, είναι αρκετά πιθανό να διατηρηθούν ανοικτές, καθώς αποτελούν νέα συμπληρωματικά στοιχεία. Κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για τη λίστα των εμβασμάτων, καθώς τα στοιχεία ήταν πάντα στη διάθεση του ελεγκτικού μηχανισμού. Σε κάθε περίπτωση, στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται σχετική από το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο θα κρίνει σχετικά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση