Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παραδόθηκε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο που προορίζεται για τις Β. Σποράδες
Παραδόθηκε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο που προορίζεται για τις Β. Σποράδες

Παραδόθηκε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο που προορίζεται για τις Β. Σποράδες

Εντός του προβλεπόμενου χρονοδιγράμμτος παραδόθηκε το πλωτό ασθενοφόρο, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία ς από την κατασκευάστρια εταιρεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό , ο οποίος ασχολήθηκε ενεργά με την προώθηση των σχετικών διαδικασιών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, σε στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ήταν παρών στην του πλωτού ασθενοφόρου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επεξεργασία των μέτρων στήριξης της Βόρειας Εύβοιας.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Το Σάββατο βρέθηκα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, υποδεχθήκαμε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο που προορίζεται για τις Βόρειες Σποράδες – εκ των πέντε που θα παραδοθούν σε διάφορες νησιωτικές περιοχές της χς μας. Όπως αναμέναμε και είχαμε αναφέρει, η παράδοση έγινε τον Αύγουστο και μάλιστα η εν λόγω εκδοχή είναι σε ορισμένα σημεία πιο ενισχυμένη. Η διαδικασία παραλαβής συνεχίζεται και τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση. Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό, Ι. Πλακιωτάκη, και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Θ. Κλιάρη, και, φυσικά, στους καλούς φίλους Γενικούς Γραμματείς Ε. Κυριαζόπουλο, Δ. Σκάλκο και Μ. Κουτουλάκη, που από την πρώτη στιγμή στήριξαν και τρέξαμε από κοινού το εγχείρημα – με τη στήριξη όλων των τοπικών παραγόντων».

Βάσει του προβλεπόμενων προδιαγραφών, το σκάφος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με ασφάλεια δέκα άτομα, ενώ θα φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό, τηλεπικοινωνιακό και εξοπλισμό. Ο θάλαμος ασθενών θα περιλαμβάνει σύγχρονο εξοπλισμό, όπως ειδική ηλεκτρική βάση απόσβεσης κραδασμών όταν τοποθετείται το φορείο ασθενούς, φορεία πολυτραυματία, καθίσματα διακομιδής ασθενούς, σανίδες ακινητοποίησης, στρώμα κενού, κλπ. Επίσης, για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο θάλαμος ασθενών θα είναι εξοπλισμένος, μεταξύ άλλων, με παροχές οξυγόνου, απινιδωτές, συσκευή ανάνηψης, φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση, συσκευές ακινητοποίησης του αυχένα, σετ συσκευών ακινητοποίησης άκρων, σετ χειρουργικών εργαλείων, και ειδικούς σάκους πρώτων βοηθειών. Θα ακολουθήσει η παράδοση τεσσάρων ακόμα πλωτών ασθενοφόρων, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε διάφορες νησιωτικές περιοχές της χς (δύο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ένα στην Περιφέρεια Αττικής και ένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ς).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση