Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Παραδόθηκε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο που προορίζεται για τις Β. Σποράδες
Παραδόθηκε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο που προορίζεται για τις Β. Σποράδες

Παραδόθηκε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο που προορίζεται για τις Β. Σποράδες

Εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος παραδόθηκε το , το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης από την κατασκευάστρια εταιρεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος ασχολήθηκε ενεργά με την των σχετικών διαδικασιών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, σε στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ήταν παρών στην παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επεξεργασία των μέτρων στήριξης της Βόρειας Εύβοιας.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Το Σάββατο βρέθηκα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, υποδεχθήκαμε το πρώτο που προορίζεται για τις – εκ των πέντε που θα παραδοθούν σε διάφορες νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Όπως αναμέναμε και είχαμε αναφέρει, η παράδοση έγινε τον Αύγουστο και μάλιστα η εν λόγω εκδοχή είναι σε ορισμένα σημεία πιο ενισχυμένη. Η διαδικασία παραλαβής συνεχίζεται και τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση. Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό, Ι. Πλακιωτάκη, και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Θ. Κλιάρη, και, φυσικά, στους καλούς φίλους Γενικούς Γραμματείς Ε. Κυριαζόπουλο, Δ. Σκάλκο και Μ. Κουτουλάκη, που από την πρώτη στιγμή στήριξαν και τρέξαμε από κοινού το εγχείρημα – με τη στήριξη όλων των τοπικών παραγόντων».

Βάσει του προβλεπόμενων προδιαγραφών, το σκάφος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με ασφάλεια δέκα άτομα, ενώ θα φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό, τηλεπικοινωνιακό και υγειονομικό εξοπλισμό. Ο θάλαμος ασθενών θα περιλαμβάνει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, όπως ειδική ηλεκτρική βάση απόσβεσης κραδασμών όταν τοποθετείται το φορείο ασθενούς, φορεία πολυτραυματία, καθίσματα διακομιδής ασθενούς, σανίδες ακινητοποίησης, στρώμα κενού, κλπ. Επίσης, για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο θάλαμος ασθενών θα είναι εξοπλισμένος, μεταξύ άλλων, με παροχές οξυγόνου, απινιδωτές, συσκευή ανάνηψης, φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση, συσκευές ακινητοποίησης του αυχένα, σετ συσκευών ακινητοποίησης άκρων, σετ χειρουργικών εργαλείων, και ειδικούς σάκους πρώτων βοηθειών. Θα ακολουθήσει η παράδοση τεσσάρων ακόμα πλωτών ασθενοφόρων, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε διάφορες νησιωτικές περιοχές της χώρας (δύο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ένα στην και ένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

  • Αθανάσιος Λιούπης: Ιστορικής σπουδαιότητας η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες… - https://t.co/dymifnxedk -

  • Μουσική και Πολιτική: #Χατζιδάκις ο «απολιτίκ(;)» και ο αριστερός #Θεοδωράκης #Θεοδωράκης… - https://t.co/tGIfMuvQLF -

"Αλιεύοντας" την είδηση