Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παραδόθηκε το νέο κτίριο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας
Παραδόθηκε το νέο κτίριο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας

Παραδόθηκε το νέο κτίριο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας

Παραδόθηκε σήμερα  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Το κτίριο που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι  έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 820.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της .

Σε μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του κτιρίου από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού  Ιγνάτιο παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας , της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, της προέδρου του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» Αργυρώς Μάμαλη-Κοπάνου, των βουλευτών  Αθανασίου Λιούπη, Κώστα Μαραβέγια, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, της πρώην υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του εκπροσώπου του Δήμου Κώστα Λούλη, περιφερειακών και δημοτικών Συμβούλων, μελών του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» καθώς και κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Παραδίδουμε σήμερα ένα κτίριο που είναι η «κιβωτός» της ιστορίας της ψυχής των Ιώνων. Ένα έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, το οποίο περικλείει την αγάπη και τη βούληση όλων των ανθρώπων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Έργο που αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια και η Πολιτεία στέκονται με σεβασμό απέναντι στους της Μικράς Ασίας. Τιμούμε ένα Σύλλογο που κρατά άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας, του πολιτισμού, των παραδόσεων των Μικρασιατών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετώπισε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, βρήκε τη χρηματοδότηση και αποδίδει σήμερα το . Είναι μεγάλη μέρα σήμερα για τη Νέα Ιωνία καθώς πρόκειται για ένα διαγενεακό έργο. Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να έχουμε σήμερα αυτό το κτίριο. Στέλνουμε ένα μήνυμα παραγωγικής συνς».

 

Στην «Στέγη των Ιώνων» ο Νίκος Παπαπέτρου

Στην τελετή παράδοσης του νέου κτηρίου της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» στην οδό Χρ. Λούλη βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Συμμαχία για τον Βόλο», Νίκος Παπαπέτρος.

Ένα κτήριο που οραματίστηκαν δεκάδες προσωπικότητες που εργάστηκαν για τη διατήρηση και διάδοση της προσφυγικής πολιτιστικής ταυτότητας στη Νέα Ιωνία και κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η «Στέγη των Ιώνων» θα λειτουργήσει ως Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

«Βρέθηκα εκεί για να τιμήσω όχι μόνο την ιστορική διαδρομή αυτού του σημαντικού σωματείου για τη πόλη μας αλλά για να στηρίξω και το μέλλον του, ένα μέλλον που ξημερώνει αισιόδοξο μέσα στον νέο αυτό χώρο.
Οφείλουμε πάντοτε να αναγνωρίζουμε δημόσια όσους και όσες συμβάλλουν στην πρόοδο και τον πολιτισμό του τόπου μας. Συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου όλους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και όλους τουw δωρητές των «Ιώνων» που συνέβαλαν στο να φτάσει η σημερινή συγκινητική ημέρα.
Εύχομαι η στέγη να στεγάζει για πολλά, πολλά χρόνια ζεστές στιγμές δημιουργίας που οι ξέρουν να φτιάχνουν», τόνισε σε σύντομη δήλωση του ο κ. Παπαπέτρος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση