Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Παπαευαγγέλου: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν
Παπαευαγγέλου: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν

Παπαευαγγέλου: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν

Κρίσιμες για την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας χαρακτήρισε η Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου, τις επόμενες δύο εβδομάδες κατά τη σημερινή στο Υπ. Υγείας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας αυξήθηκε σημαντικά τους δύο τελευταίους μήνες και εμφανίζει σταθεροποίηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε υψηλά όμως επίπεδα.

Ο δείκτης θετικότητας παρέμεινε σταθερός αλλά παρατηρείται ιδιαίτερα υψηλός ρυθμός σε νησιά και κάποιες ηπειρωτικές περιοχές, πρόσθεσε.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πανδημίας, εξήγησε, είναι το αυξημένο «νησιωτικό φορτίο» με ενδείξεις μεταφοράς στην ηπειρωτική χώρας και επέκτασης στις μεγαλύτερες ηλικίες.

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες σημαντικό κίνδυνο μεταφοράς στην ηπειρωτική Ελλάδα», είπε ακόμη η κυρία Παπαευαγγέλου και έκανε έκκληση για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και προσοχή στις πρώτες 7 με 10 μέρες μετά την επιστροφή σε εργασία, και συναναστροφές.

Εξήγησε ότι από την 1η έως την 25η Αυγούστου το ποσοστό κρουσμάτων στους άνω των 65 υπερδιπλασιάστηκε, γεγονός που θα οδηγήσει σε νοσηλειών και εισαγωγών σε ΜΕΘ.

Επίσης, ο αριθμός των εισαγωγών έχει αυξηθεί 25% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περίπου 2.500 νοσηλεύονται σε όλη την Ελλάδα.

Κατά μέσο όρο χάνουν τη τους 31 συνάνθρωποί μας την ημέρα.

Προσδοκούμε ο επόμενος να είναι διαφορετικός, στοχεύουμε να επιστρέψουμε στις συνήθειές μας. Ο μαζικής εμβολιασμός όλων είναι το πιο σημαντικό μέσο.

Η κυρία Παπαευαγγέλου επανέλαβε ότι με βάση την εξέλιξη της πανδημίας οι θα νοσήσουν, ενώ παρέθεσε τα στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων από τις αρχές του χρόνου μόλις 5,2% των κρουσμάτων ήταν εμβολιασμένοι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση