Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για τα αντιλαϊκά μέτρα στη Λάρισα
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για τα αντιλαϊκά μέτρα στη Λάρισα

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για τα αντιλαϊκά μέτρα στη Λάρισα

Κάλεσμα για συμμετοχή στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ.,στην κεντρική πλατεία Λάρισας, απηύθυναν σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ τα μέλη συνδικάτων και σωματείων της Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου είπε ότι τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο της Λάρισας συμφώνησαν σε τρία βασικά ζητήματα που είναι η επανάκτηση των απωλειών, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τα μέτρα υπέρ των ανέργων.

Το μέλος του ΕΚΒ και του Συνδικάτου Μετάλλου Χρυσούλα Τασολάμπρου ζήτησε από τα σωματεία να λάβουν απόφαση για απεργία στις 24 Νοεμβρίου και να αξιώσουν από τη ΓΣΕΕ η απεργία να έχει Πανελλαδική διάσταση.

Επίσης ανέφερε ότι έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη , για να καταργηθεί η καταβολή 30% των οφειλών σε άνεργους για επανασύνδεση του ρεύματος, σε περίπτωση διακοπής και πρόσθεσε ότι θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο για τα ανταποδοτικά τέλη.

Τα Σωματεία, Συνδικάτα και οι ζητούν:

-Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με ΣΣΕ, στους μισθούς και σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ. Όχι στις απολύσεις και στις ελαστικές μορφές εργασίας Μείωση των ωρών εργασίας σε 7ωρο-5θήμερο-35ωρο, χωρίς μείωση, αλλά με αύξηση μισθών.

-Άμεσες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού στη Δημόσια Υγεία –Πρόνοια ,ασφαλιστικά , στη δημόσια εκπαίδευση, στους ΟΤΑ.

-Επανασύσταση του . Άμεση δημοπράτηση και ανέγερση εργατικών κατοικιών σε όλους του Νομούς της Θεσσαλίας. Άμεση κατασκευή νέου, δημόσιου κέντρου αποκατάστασης στη Θεσσαλία, δημοσίων Κέντρων Υγείας σε όλες τις Θεσσαλικές πρωτεύουσες , δημόσιων σχολείων και παιδικών σταθμών, όπου χρειάζεται, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Κατασκευή σπουδαστικών εστιών σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, .

-Δημόσια έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας , ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών, σύγχρονων αθλητικών έργων σε όσους δήμους δεν έχουν ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες, ολοκλήρωση οδικών και σιδηροδρομικών έργων. Να ολοκληρωθούν τα έργα εκτροπής του Αχελώου.

-Να επαναλειτουργήσουν τα Ζάχαρης και Οινοπνεύματος στη Λάρισα.

-Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ/μήνα σε όλους τους ανέργους. Για όσο είναι άνεργοι, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, με δεδομένο ότι διεκδικούμε να επανέλθει άμεσα στα 751 ευρώ ο κατώτερος μισθός. Να το δικαιούνται και οι μικροί ΕΒΕ που έκλεισαν και οι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, Λυκείου που δεν βρίσκουν δουλειά.

-Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το Κράτος, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες , όσο διαρκεί η ανεργία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

-Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος.

-Μείωση 50% των τιμολογίων -ΔΕΥΑ-ΟΤΕ-Φυσικό Αέριο. Απαγόρευσης της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος , αερίου και σταθερού τηλεφώνου.

-Χορήγηση από το Κράτος δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες για τους ανέργους.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των διοδίων, του ΦΠΑ, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωσή τους στους εργαζόμενους.

-Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.

-Δωρεάν χορήγηση ενός μίνι γεύματος σε όλα τα παιδιά των δημόσιων σχολείων . Δωρεάν παροχή των σχολικών ειδών στα παιδιά ανέργων. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς.

Στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Λάρισας θα μετάσχουν: το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών –ών Μαγνησίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, το Σωματείο Εργαζομένων Λεβεντέρη, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου, το Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση