Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων στο Βόλο
Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων στο Βόλο

Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων στο Βόλο

 Πανθεσσαλική σύσκεψη στο ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία συνταξιούχων από τη Θεσσαλία, οι οποίοι προσανατολίζονται σε πανελλαδική κινητοποίηση στα μέσα Δεκεμβρίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης: «Πραγματοποιούμε στο Βόλο σήμερα, μια από τις πανελλαδικές συσκέψεις που γίνονται, για να δώσουμε μία συνέχεια στους αγώνες μας. Συνέχεια σε μια αγωνιστική πορεία των συνταξιούχων, που έχουν μια παράδοση θετική στους αγώνες κι έχουν καλά αποτελέσματα από τη συμμετοχή. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν, του αγώνα. Οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων. Χτίζει σε βάρος μας με πολιτικές οι οποίες σαρώνουν τη μας. Τα θα τσακίσουν τους συνταξιούχους με συντάξεις που εμείς πληρώσαμε με τον κόπο μας με τον μόχθο μας, με τον ιδρώτα μας και με την πορεία μιας ς στα εργοστάσια, στα μικρομάγαζα στα χωράφια όπου εργάστηκε ο καθένας».

Ο κ. Κουμπούρης, τόνισε ότι οι συντάξεις αυτές δεν είναι δώρο ή επίδομα, είναι πληρωμένες όπως είπε και «θα τις διεκδικήσουμε μέχρι τέλος της ζωής μας. Δεν τις χρωστάμε σε κανέναν δανειστή κι απαντάμε στην θανατηφόρο πολιτική της κυβέρνησης και προπαγάνδα που προσπαθεί να δώσει κάποια επιδόματα, τη στιγμή που μας τρώει το καρβέλι κι έρχεται να μας φάει και το υιπο, έρχεται να μας δώσει κάποια ψίχουλα για να είναι οι συνταξιούχοι ευχαριστημένοι. Εμείς λέμε ΟΧΙ. Διεκδικούμε το καρβέλι που εμείς το φτιάξαμε».
Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κάλεσε τους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία που έχουν γίνει μάστιγα και τους στέλνουν ορισμένα δίκτυα κι όπως είπε «Όποια λύση θα δοθεί θα είναι με τους αγώνες και με πολιτικές αποφάσεις. Δεν κυβερνά το ΣτΕ, αλλά οι κυβερνήσεις που κατά καιρούς έχουν καταργήσει αποφάσεις του ΣτΕ».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, από το 2018 και μετά θα έχει χαθεί μεγάλο ποσοστό των συντάξεων και όπως πρόσθεσε «οι επικουρικές συντάξεις έχουν χαθεί μέχρι 82% και οι κύριες μέχρι 45%.

Οι συντάξεις μας γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Όσοι συνάδελφοι συνταξιούχοι βγήκαν μετά το Νόμο Κατρούγκαλο να ξέρουν ότι αυτοί που παίρνουν προσωρινές συντάξεις, όταν βγει η κύρια σύνταξη, να ξέρουν ότι θα είναι μικρότερη από την προσωρινή που έπαιρναν και θα τους ζητήσουν πίσω χρήματα. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα και μαζί με τα παιδιά μας δεν έχουμε άλλο δρόμο».
Στο Βόλο, βρέθηκε σήμερα και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρ. Κολοβός.

Ο κ. Κολοβός, επεσήμανε ότι με βάσει τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, το 50% των συνταξιούχων, ο μέσος όρος της σύνταξής τους είναι 500 .

Με αυτές τις περιφερειακές συσκέψεις, σύμφωνα με τον κ. Κολοβό, οι συνταξιούχοι εστιάζουν σε δύο ζητήματα. «Το πρώτο είναι να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες σε συνέχεια κι άλλων πρωτοβουλιών για τα προτα στην υγεία, που η κατάσταση είναι τραγική. Με τον νέο προϋπολογισμό αφαιρούν άλλα 350εκ. από την υγεία, στον ΕΟΠΥΥ χρωστάνε κι άλλα χρήματα. Υπάρχουν νοσοκομεία που λείπουν βασικοί .
Θέλουμε να προσανατολιστούμε στη δράση μας πάνω εκεί. Το δεύτερο ζήτημα είναι για να πάμε σε μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση μέσα Δεκεμβρίου να διεκδικήσουμε να δώσουνε το δώρο και να απαντήσουμε σε αυτή την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Εμείς διεκδικούμε το δώρο Χριστουγέννων τη 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους».

Τέλος, ο πρόεδρος συνταξιούχων εμπόρων , Θαν. Κοντονίνας είπε:«Επειδή το 2018 έρχεται πιο δύσκολο, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Βόλο να συντονίσουμε τον αγώνα μας και πως θα προχωρήσουμε από ‘δω και μπρος. Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, για μας τους συνταξιούχους γίνεται αδήριτη ανάγκη να βγούμε στο δρόμο για αγώνα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση