Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων στο Βόλο
Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων στο Βόλο

Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων στο Βόλο

 Πανθεσσαλική στο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία συνταξιούχων από τη Θεσσαλία, οι οποίοι προσανατολίζονται σε πανελλαδική κινητοποίηση στα μέσα Δεκεμβρίου.

Όπως είπε ο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης: «Πραγματοποιούμε στο Βόλο σήμερα, μια από τις συσκέψεις που γίνονται, για να δώσουμε μία συνέχεια στους αγώνες μας. Συνέχεια σε μια αγωνιστική πορεία των συνταξιούχων, που έχουν μια θετική στους αγώνες κι έχουν καλά αποτελέσματα από τη συμμετοχή. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν, του αγώνα. Οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων. Χτίζει σε βάρος μας με πολιτικές οι οποίες σαρώνουν τη ζωή μας. Τα νέα μέτρα θα τσακίσουν τους συνταξιούχους με συντάξεις που εμείς πληρώσαμε με τον κόπο μας με τον μόχθο μας, με τον ιδρώτα μας και με την πορεία μιας ζωής στα εργοστάσια, στα μικρομάγαζα στα χωράφια όπου εργάστηκε ο καθένας».

Ο κ. Κουμπούρης, τόνισε ότι οι συντάξεις αυτές δεν είναι δώρο ή επίδομα, είναι πληρωμένες όπως είπε και «θα τις διεκδικήσουμε μέχρι τέλος της ζωής μας. Δεν τις χρωστάμε σε κανέναν δανειστή κι απαντάμε στην θανατηφόρο πολιτική της κυβέρνησης και προπαγάνδα που προσπαθεί να δώσει κάποια , τη στιγμή που μας τρώει το καρβέλι κι έρχεται να μας φάει και το υπόλοιπο, έρχεται να μας δώσει κάποια ψίχουλα για να είναι οι συνταξιούχοι ευχαριστημένοι. Εμείς λέμε ΟΧΙ. Διεκδικούμε το καρβέλι που εμείς το φτιάξαμε».
Μάλιστα ο της Ομοσπονδίας, κάλεσε τους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία που έχουν γίνει μάστιγα και τους στέλνουν ορισμένα δίκτυα κι όπως είπε «Όποια λύση θα δοθεί θα είναι με τους αγώνες και με πολιτικές αποφάσεις. Δεν κυβερνά το ΣτΕ, αλλά οι κυβερνήσεις που κατά καιρούς έχουν καταργήσει αποφάσεις του ΣτΕ».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, από το και μετά θα έχει χαθεί μεγάλο ποσοστό των συντάξεων και όπως πρόσθεσε «οι επικουρικές συντάξεις έχουν χαθεί μέχρι 82% και οι κύριες μέχρι 45%.

Οι συντάξεις μας γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Όσοι συνάδελφοι συνταξιούχοι βγήκαν μετά το Νόμο Κατρούγκαλο να ξέρουν ότι αυτοί που παίρνουν προσωρινές συντάξεις, όταν βγει η κύρια σύνταξη, να ξέρουν ότι θα είναι μικρότερη από την προσωρινή που έπαιρναν και θα τους ζητήσουν πίσω χρήματα. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα και μαζί με τα παιδιά μας δεν έχουμε άλλο δρόμο».
Στο Βόλο, βρέθηκε σήμερα και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Χρ. Κολοβός.

Ο κ. Κολοβός, επεσήμανε ότι με βάσει τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, το 50% των συνταξιούχων, ο μέσος όρος της σύνταξής τους είναι 500 ευρώ.

Με αυτές τις περιφερειακές συσκέψεις, σύμφωνα με τον κ. Κολοβό, οι συνταξιούχοι εστιάζουν σε δύο ζητήματα. «Το πρώτο είναι να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες σε συνέχεια κι άλλων πρωτοβουλιών για τα προβλήματα στην υγεία, που η κατάσταση είναι τραγική. Με τον νέο προϋπολογισμό αφαιρούν άλλα 350εκ. ευρώ από την υγεία, στον ΕΟΠΥΥ χρωστάνε κι άλλα χρήματα. Υπάρχουν νοσοκομεία που λείπουν βασικοί γιατροί.
Θέλουμε να προσανατολιστούμε στη δράση μας πάνω εκεί. Το δεύτερο ζήτημα είναι για να πάμε σε μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση μέσα Δεκεμβρίου να διεκδικήσουμε να δώσουνε το δώρο και να απαντήσουμε σε αυτή την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Εμείς διεκδικούμε το δώρο Χριστουγέννων τη για όλους τους συνταξιούχους».

Τέλος, ο πρόεδρος συνταξιούχων εμπόρων , Θαν. Κοντονίνας είπε:«Επειδή το έρχεται πιο δύσκολο, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Βόλο να συντονίσουμε τον αγώνα μας και πως θα προχωρήσουμε από ‘δω και μπρος. Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, για μας τους συνταξιούχους γίνεται αδήριτη ανάγκη να βγούμε στο δρόμο για αγώνα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση