Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πανούσης: Με απειλούσαν από τον Απρίλιο μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Πανούσης: Με απειλούσαν από τον Απρίλιο μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πανούσης: Με απειλούσαν από τον Απρίλιο μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ένν ογκώδη φάκελο με έγγρφα της ΚΥΠ που αποδεικνύουν ότι τους τελευταίες μήνες δέχεται ευθείες απειλές κατά της ς του θα καταθέσει στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο κ. ιάννης Πανούσης, προκειμένου να αποδείξει τις καταγγελίες που έκανε δημοσίως.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός  χθες βράδυ στην «Κ», τα έγγραφα που θα καταθέσει αφορούν μια περίοδο που αρχίζει από τον προηγούμενο Απρίλιο και καταδεικνύουν «πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι υπήρξε στόχος συγκεκριμένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με ποινικούς κρατουμέ, ενώ φέρεται να υπάρχει και υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος (όχι υπουργός) το οποίο ήταν απολύτως αναμεμειγμένο στην καθ' όλα πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Οπως επίσης είπε ο κ. Πανούσης στην «Κ», αφορμή για να βρεθεί στο στόχαστρο των εν λόγω προσώπων, υπήρξε η σθεναρή αντίσταση που έφερε όσο ήταν στην αποφυλάκιση συγκεκριμένων ατόμων  που ανήκουν στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο της Αριστεράς, τα οποία, ως φαίνεται, είχαν λάβει διαβεβαίωσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι θέμα χρόνου η «αποκατάσταση της αθωώτητας» τους. Στο δε ερώτημα αν σήμερα θα κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, απάντησε πως «τούτο πλέον είναι αυτονόητο εφόσον προκλήθηκα» υπονοώντας έτσι ότι όλη η υπόθεση ήταν σε γνώση όχι μόνον της ΚΥΠ αλλά του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αντί να αντιμετωπίσει πολιτικά το ζήτημα καταγγέλλοντας και αποπέμποντας από το ΣΥΡΙΖΑ ακραία στοιχεία, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, τον προκάλεσε πλέον ευθέως να παραδώσει στην Δικαιοσύνη τα ντοκουμέντα που προφανώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε.

Επισημαίνεται ότι για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ο κ. Πανούσης έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας () κ. Βασίλη Αλεξανδρή με τον οποίο θα μεταβούν από κοινού στην κ. Κουτζαμάνη, προκειμένου να καταθέσουν τις αποδείξεις των καταγγελιών του κάποιες εκ των οποίων δημοσιεύθηκαν χθες στην «Πρώτο Θέμα».

Είναι αξιοσημείωτο επίσης πως καίτοι οι καταγγελίες Πανούση είχαν γίνει ήδη γνωστές από το βράδυ του Σαββάτου, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση 24 ώρες αργότερα, γεγονός που προδίδει τον αιφνιδιασμό, αλλά και την αμηχανία στην οποία περιήλθε το Μέγαο Μαξίμου.  «Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια στη Δικαιοσύνη» ανέφερε η ολιγόλογη ανακοίνωση του ραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ενώ κάτι αντίστοιχο φέρεται να επανέλαβε και ο κ. Ν. Τόσκας ο οποίος ήταν ο μόνος που έκρινε σκόπιμο να επικοινωνήσει με τον κ. Πανούση, υπονοώντας ότι είχε πλήρη άγνοια για τα στοιχεία που κατήγγειλε ο προκάτοχός του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση