Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Πάνος Καμμένος: Αναβαθμίζεται η επισκευαστική βάση στην 1η ΤΑΞΑΣ
Πάνος Καμμένος: Αναβαθμίζεται η επισκευαστική βάση στην 1η ΤΑΞΑΣ

Πάνος Καμμένος: Αναβαθμίζεται η επισκευαστική βάση στην 1η ΤΑΞΑΣ

Σε συμφωνία θα έρθει το Υπουργείο Εθνικής ς προκειμένου η επισκευαστική βάση στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο να αναλάβει ένα πολύ μεγάλο έργο σε διεθνές επίπεδο, που θα αναβαθμίσει τόσο την ίδια και το έργο που κάνει για την αεροπορία στρατού, ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα για ανάπτυξη στην περιοχή, θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την αμυντική δύναμη της χώρας. Αυτά ανακοίνωσε σήμερα από το Στεφανοβίκειο ο υπουργός Εθνικής ς Πάνος , ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτη Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου.

Τον κ. Καμμένο, που έφθασε στις 10:15, υποδέχθηκε ο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, ταξίαρχος Ιωάννης Παπαναγνώστου ενώ συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Αρχικά εψάλη η επίσημη δοξολογία στη συνέχεα διαβάστηκε η ημερησία διαταγή από τον ταξίαρχο Παπαπαναγνώστου και ακολούθησε ο χαιρετισμός του υπουργού.

Ο κ. επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι η σημερινή είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής για τους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, εν καιρώ ειρήνης, αρκετών εξ' αυτών. Τόνισε ότι η θυσία τους «θα μας φωτίζει και θα μας κατευθύνει στο δρόμο του καθήκοντος». Εξήρε το έργο των πιλότων στους οποίους η πατρίδα εμπιστεύεται τα σύγχρονα και πανάκριβα οπλικά μέσα. «Εσείς είστε αυτοί που προσφέρετε στην πατρίδα, στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο ανεκτίμητες αξίες όπως η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι ο πολίτης ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμέςπρέπει να νοιώθει ασφαλής και ότι το κράτος λειτουργεί. «Ασφάλεια σε τομείς όχι μόνο της άμυνας, αλλά και της ς προστασίας από κινδύνους όπως οι φυσικές καταστροφές, τα ατυχήματα, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί, οι πλημμύρες».

Επίσης έκανε μνεία στα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων και των τριών κλάδων, που στην ουσία ασκούν λειτούργημα προς όφελος της πατρίδας και ανακοίνωσε ότι από σήμερα, με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών αλλά και του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας, καθιερώνεται επίσημα ως προστάτης της Αεροπορίας Στρατού ο προφήτης Ηλίας. «Σε λίγες μέρες θα έχετε και το εθνόσημο με τον προφήτη Ηλία , που θα μπορείτε να φέρετε επάξια στις στολές σας» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στο στράτευμα.
Στην τελετή παραβρέθηκαν η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο δήμαρχος Κιλελέρ και άλλοι.

Στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού ο κ.

Ανήμερα της εορτής ο κ. λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού της 1ης ΤΑΞ.Α.Σ. στο Στεφανοβίκειο, προκληθείς υπό του Δ/κτού, Ταξιάρχου Ιωάννου Παπαναγνώστου, δεδομένου ότι ο Άγιος είναι ο Προστάτης της Αεροπορίας Στρατού.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί και το πολιτικό προσωπικό της Ταξιαρχίας και πολλοί επισκέπτες.

Ακολούθησε Δοξολογία, παρουσία του υπουργού Εθν. Αμύνης Πάνου Καμμένου, της Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Βασιλείου Τελλίδη και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δ/κτή για την πρόσκληση και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, μια εμπιστοσύνη που απλώνεται σε όλο τον λαό. Κάλεσε σε ενότητα, εγγυητής και πρόμαχος της οποίας ήταν πάντοτε η Εκκλησία στον τόπο μας.

kamenos 9kamenos 4kamenos 1
profitis_ilias_16profitis_ilias_15profitis_ilias_12

Eν τω μεταξύ, παρουσία πλήθους προσκυνητών τελέστηκε χθες (19/7) στις ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση