Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πάνω από 96 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις στη Μαγνησία μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ
Πάνω από 96 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις στη Μαγνησία μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Πάνω από 96 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις στη Μαγνησία μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη σε αναφορά του Αθανάσιου Λιούπη

Πάνω από 96 εκ. ευρώ θα εισρεύσουν σε επιχειρήσεις του νομού από το και από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ, με στόχο  την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Ν. της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Λιούπη, σχετικά με την εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για την στήριξη των παραγωγικών φορέων του νομού.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχεδίασε δέσμη δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έλαβε σειρά μέτρων προς όφελος των παραγωγικών φορέων.

Στην προσπάθεια στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου, ο προϋπολογισμός έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 5,2 δισ. ευρώ, προκρίνοντας στοχευμένες ενέργειες με την παροχή επιδοτούμενων δανείων και εγγυήσεων, την επιδότηση επιτοκίου υφιστάμενων δανείων, την κάλυψη των κεφαλαίων κίνησης των επιχειρήσεων, την αλλά και με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την οικονομική , ως επακόλουθο της πανδημίας.

Μέσω των Περιφερειών, σε στενή με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και του , έχει ενεργοποιηθεί η δράση για την παροχή μη επιστρεπτέων κεφαλαίων κίνησης σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με άμεσες επιχορηγήσεις για κεφάλαια κίνησης.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε παράλληλα την υπερδέσμευση διαθέσιμων πόρων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων με ποσό που προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα για το Νομό Μαγνησίας το Υπουργείο ενημερώνει για την επιλεξιμότητα των επιχειρήσεων  στο τρέχον πρόγραμμα « Covid 19» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας,  μέσω του οποίου παρέχονται εγγυημένα κατά 80%, μειώνοντας καίρια την ανάγκη παροχής  εξασφαλίσεων και διευκολύνοντας την πρόσβαση των επιχειρήσεων στο δανεισμό.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία (30-11-2020) για το Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid 19 και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ ( ΤΕΠΙΧ ΙΙ), το εύρος υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είναι το εξής:

 

Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19

Νομός Πλήθος Εγκρίσεων Ποσό εγκρίσεων (ευρώ )
Μαγνησίας 237 62.366.600
Επικράτεια 333 5.213.119.131

 

Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ ( ΤΕΠΙΧ ΙΙ)
Νομός Πλήθος Εγκρίσεων Ποσό εγκρίσεων (ευρώ )
Μαγνησίας 333 34.174.670
Επικράτεια 19.060 2.105.184.532

 

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε πως στους άμεσους στόχους της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB), είναι η δημιουργία ειδικού στοχευμένου προγράμματος παροχής εγγυοδοσίας, σε με ευνοϊκούς όρους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα αφορά αποκλειστικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ανεξαρτήτου κλάδου σε ολόκληρη τη χώρα, αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση