Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πάνω από 100 ποινικές διώξεις σε βάρος φορολογουμένων στη Μαγνησία για χρέη προς το Δημόσιο
Πάνω από 100 ποινικές διώξεις σε βάρος φορολογουμένων στη Μαγνησία για χρέη προς το Δημόσιο

Πάνω από 100 ποινικές διώξεις σε βάρος φορολογουμένων στη Μαγνησία για χρέη προς το Δημόσιο

Δεκάδες είναι κάθε μήνα οι του Δημοσίου που έρχονται αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη στη , καθώς χρωστούν ποσά που ξεπερνούν τις 100.000€. Σύμφωνα με πληροφορίες το τρέχον έτος ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τουλάχιστον 100 πολιτών, που αδυνατούν να καταβάλλουν τα χρέη τους προς την .

Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, αλλά είναι γεγονός πως αρκετοί από τους ποινικώς διωκόμενους χρωστούν ποσά σε βάθος χρόνου που μπορεί να φτάνουν τις 50.000€, όμως λόγω των προσαυξήσεων που επιβάλλονται εξαιτίας της καθυστέρησης που υπάρχει στην καταβολή του χρέους, το μπορεί να εκτοξευθεί πάνω από τις 100.000€.

Έτσι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ υποχρεούται βάσει του νόμου να υποβάλλει στην Εισαγγελία του Βόλου κατά του οφειλέτη, σε βάρος του οποίου στη συνέχεια ο εισαγγελέας του ασκεί δίωξη για χρέη προς το Δημόσιο, με το άρθρο 25 του ν. 1882/1990.

Το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα και ο εισαγγελέας με τη σειρά του είναι ο αρμόδιος να κρίνει εάν σε βάρος του οφειλέτη θα πρέπει να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Σε τοπικό επίπεδο οι βρίσκονται στο ενώπιον του δικαστηρίου σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που στη χειρότερη περίπτωση από τη στιγμή που βεβαιώθηκε το χρέος, φτάνει τον ενάμιση χρόνο.

Η από τη πλευρά της προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομ του χρέους, ενώ σε περίπτωση καταδίκης από το Πλημμελειοδικείο, δεν είναι λίγοι αυτοί που τους επιβάλλεται κοινωφελής εργασία, για να παραμείνουν εκτός ς.

Πάντως η νομοθεσία προβλέπει ότι με την παροχή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του χρέους, αναστέλλεται η , για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση και ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της ρύθμισης, και τελικά εξαλείφεται το αξιόποινο σε περίπτωση ολοσχερούς εξοφλήσεως.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση