Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Πανηγυρική λειτουργία απόψε για την Ανάσταση
Πανηγυρική λειτουργία απόψε για την Ανάσταση

Πανηγυρική λειτουργία απόψε για την Ανάσταση

Σήμερα το βράδυ, οι πιστοί μπορούν να βιώσουν τις στιγμές της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας που στερήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν τότε και της απόφασης της κυβέρνησης οι Θείες να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς. Και αυτό διότι στους ναούς της χώρας σήμερα θα τελεστεί η πανηγυρική αναστάσιμη παννυχίδα, η οποία τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος θα τελέσει την ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα. Το καθιερωμένο είναι όλοι οι να ξεκινήσουν από τον εσπερινό και να ακολουθήσουν η Ακολουθία του Ορθρου και η . Βεβαίως, δεν υπάρχει κεντρική οδηγία της ΔΙΣ προς τους μητροπολίτες.

Ειδικότερα, με βάση την της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) από την 1η Απριλίου, και όπως εξήγησε χθες μιλώντας στην «Κ» ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, σήμερα το βράδυ, σαράντα ημέρες μετά την , η Εκκλησία θα γιορτάσει την απόδοση της εορτής, δηλαδή το τέλος της, κατά την οποία η είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της Αναστάσεως.

Ετσι, σήμερα οι πιστοί θα μπορέσουν στους ναούς να ψάλουν τους αναστάσιμους ύμνους και να ζήσουν το πανηγυρικό της Αναστάσεως, καθώς είναι η τελευταία ημέρα που ακούγεται το «Χριστός Ανέστη». Οπως τόνισε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, δεν θα πρέπει να γίνεται λόγος για μεταφορά της εορτής του Πάσχα, αλλά για μεταφορά του εορτασμού της τελετής.

Βέβαια, και στις εκκλησίες τηρούνται προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ετσι, πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των παρόντων, να υπάρχει περιορισμένος αριθμός ατόμων, ενώ γίνεται και σύσταση για απαγόρευση προσέλευσης των πιστών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επίσης, πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, ώστε να απολυμαίνονται οι επιφάνειες και οι με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι πιστοί, ενώ σε αρκετούς ναούς έχουν αφαιρεθεί καθίσματα για την τήρηση των αποστάσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση