Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πανέτοιμο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές
Πανέτοιμο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές

Πανέτοιμο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές

Έτοιμο να υποδεχθεί 2.800 νέους φοιτητές στα 17 νέα τμήματα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ίδρυμα μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον για την Περιφέρεια και για τη χώρα.

Ο στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα αβρόγλου τόνισε ότι στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μεγάλο εγχείρημα της συνένωσης των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Π.Θ. και ΤΕΙ ς) και αυτό του ΤΕΙ της Λαμίας, με ένα συνεκτικό και περιεκτικό αποτύπωμα του τι έχει γίνει, πως έχει γίνει και που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη πρόοδο της προσπάθειας αυτής, τα πράγματα έχουν τρέξει με πάρα πολύ γοργούς ρυθμούς, προτα που υπήρξαν και ήταν λογικό να υπάρχουν στο εγχείρημα της συνένωσης αρχίζουν και εκλείπουν, οι συνάδελφοι των πρώην ΤΕΙ βρίσκονται σε θέσεις που βοηθούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», δήλωσε ο κ. Μαμούρης.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, τα οικονομικά των τριών ιδρυμάτων ενοποιούνται και αρχίζει να γίνεται μια ορθολογική διαχείριση και βρισκόμαστε στη φάση που είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε περίπου 2.800 νέους φοιτητές στα 17 νέα τμήματα που θα αρχίσουν τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο.

Πλέον είμαστε ένα Πανεπιστήμιο το οποίο έχει να προσφέρει τα πάντα από γνωστικά αντικείμενα, με 35 τμήματα, με ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο με 15 ερευνητές και ένα Πανεπιστήμιο που δίνει και διετή προγράμματα σπουδών, που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη, επισήμανε ο κ. Μαμούρης, που πρόσθεσε ότι το άθροισμα των φοιτητών του Π.Θ. και των πρώην ΤΕΙ, ανέρχεται πλέον σε 46.000 εγγεγραμμέ φοιτητές.

Στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το Π.Θ. 

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από την πλευρά του τόνισε ότι σκοπός είναι να υπάρχει ένα πανεπιστήμιο το οποίο να λειτουργεί, ένα πανεπιστήμιο που να βγάζει εργαζόμε και όχι ανυς, ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο για την εποχή του, το οποίο να μην έχει πρόβλημα χρηματοδότησης να αναπτύσσεται κανονικά.

Να υπάρχουν φοιτητικές εστίες, κοινωνική μέριμνα και να έχει σχεδιασμό και προγραμματισμό πενταετίας, όχι βλέποντας και κάνοντας.

Υποστήριξε ότι η Περιφέρεια έχει στηρίξει το Πανεπιστήμιο με έργα ουσίας, υποδομής, τεχνολογικά που χρειαζόταν, κτιριακές υποδομές, θερμοκήπια, τα οποία αναβάθμισαν την ποιότητα της εκπαίδευσης και την παραμονή των φοιτητών.

Πρόσθεσε ότι το Πανεπιστήμιο χρειάζεται ενίσχυση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλλά και προσανατολισμό και σχεδιασμό που να μην αλλάζει.

“Το ότι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ίδρυμα είναι ευχάριστο, όμως το ότι είναι αβέβαιη η χρηματοδότηση δημιουργεί προτα, παρά τις προσπάθειες των καθηγητών και των φοιτητών.

Χρειαζόμαστε σταθερότητα στην ανώτατη εκπαίδευση και όχι κάθε φορά που αλλάζει να υπάρχει διαφορετικό σχέδιο και θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τις σύγχρονες χώρες, όπου τα πανεπιστήμια έχουν σταθερότητα εδώ και αιώνες.

Σκοπός είναι τα πανεπιστήμια τα ελληνικά να εξυπηρετούν τον λαό, την τεχνολογία, την έρευνα, την εκπαίδευση και να προχωρήσουν μπροστά, δεν είναι για να εξυπηρετούν συμφέροντα.

Εμείς είμαστε εδώ συνεργαζόμαστε με το πανεπιστήμιο, εμπιστευόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό του ιδρύματος και του αναθέτουμε μεγάλες , αλλά απαιτείται υπευθυνότητα απ' όλους για να πάμε ένα βήμα μπροστά” κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση