Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στον Βόλο
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στον Βόλο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στον Βόλο

Τα μεγάλα αστέρια του Στίβου στο στις 8 και 9 Ιουλίου 2023. Σε ένα κατάμεστο   , πραγματοποιείται στις 8 και 9 Ιουλίου στην πόλη  του Βόλου για πρώτη φορά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Γυναικών.
Σύσσωμη η Εθνική Ομάδα και όλα τα μεγάλα αστέρια του κλασικού αθλητισμού έρχονται σταδιακά στον Βόλο για προπονήσεις και συμμετοχή στους τελικούς αγώνες Σαββάτου και ς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση του ελληνικού αθλητισμού και παράλληλα για ένα υπερθέαμα αγωνιστικό, όπου σημειώνονται μεγάλες επιδόσεις και το κοινό απολαμβάνει τις προσπάθειες των αθλητών.
Η ανάληψη της διοργάνωσης από τον σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός.
Συστηματική προεργασία πραγματοποιήθηκε αρχικά με τη διεκδίκηση της παραχώρησης λειτουργίας του Σταδίου από τον , τη σύσταση του φορέα διαχείρισης σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Δήμων, τη διοργάνωση από το 2019 μικρότερου βεληνεκούς διοργανώσεων Στίβου και την απόκτηση της κατάλληλης εμπειρίας.
Το Στάδιο πλέον διαθέτει το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων, πραγματοποιούνται ήδη οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης και πιστοποίησης του ταρτάν του Σταδίου σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, προκειμένου σύντομα να διεξαχθεί στην πόλη  διεθνές πρωτάθλημα Στίβου, κάτι που αποτελεί άμεσο μελλοντικό στόχο της δημοτικής αρχής.
Πέραν του θεάματος που πλέον θα απολαμβάνουμε συχνά, η αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού από τον Δήμο, επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην πόλη. Η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου είτε της Εθνικής Ομάδας, είτε των κορυφαίων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος δημιουργούν συνθήκες ς της τοπικής οικονομίας και παράλληλα ανεκτίμητη προβολή της πόλης. Επίσης σημαντική, η δυνατότητα των Βολιωτών – του κάθε δημότη μας – να αθλείται ελεύθερα στους χώρους άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων σε καθημερινή βάση. Συντελείται παράλληλα των δυνατοτήτων των αθλητών που ανήκουν σε Συλλόγους και φορείς, οι οποίοι αξιοποιούν στο έπακρο το Στάδιο και τις δυνατότητές του. Σημειώνεται επίσης η εγκατάσταση φορέων στους χώρους του Σταδίου, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση της περιοχής και τη δημιουργία ενός αληθινού Αθλητικού Κέντρου, σε σχέση και με τις όμορες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Όσοι  φίλοι του αθλητισμού αναγνωρίζουν το «θετικό» στο να έρθουν με τα τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και να χειροκροτήσουν τους αθλητές που μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους, ας έρθουν πρωί και απόγευμα Σαββάτου και Κυριακής, να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να ζήσουν μοναδικές στιγμές με τους 1.200 αθλητές που θα τιμήσουν την πόλη με την παρουσία τους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΒΟΛΟΣ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΠΡΩΪΝΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΑ Κ18

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

Α/Γ

Προκριματικός/
Τελικός

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

08:30

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ

Α

Προκριματικός

Όριο: 60,50μ. – Βοηθητικό Στάδιο

08:30

100μ. Δεκάθλου (1)

Κ18

09:00

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

Γ

Προκριματικός

Όριο: 41,00μ. – Κεντρικό Στάδιο

09:00

ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ

Γ

Προκριματικός

Όριο: 1,70μ.

09:00

110μ. με Εμπόδια

Α

Προκριματικές Σειρές

09:15

ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ Δεκάθλου (2)

Κ18

ΣΚΑΜΜΑ ΣΕ ΝΑΝΤΙ ΕΥΘΕΙΑ

09:20

100μ. με Εμπόδια

Γ

Προκριματικές Σειρές

09:30

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Α

Προκριματικός

Όριο: 4,80μ.

09:30

ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

Γ

Προκριματικός 2 group

2 σκάμματα – Όριο: 12,20μ.

09:45

100μ. Εμπόδια Επτάθλου (1)

Κ18

10:00

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Α

Προκριματικός

Όριο: 15,90μ. – Βοηθητικό Στάδιο

10:10

400μ.

Γ

Προκριματικές Σειρές

10:35

400μ.

Α

Προκριματικές Σειρές

11:00

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

Γ

Προκριματικός

Όριο: 44,00μ. – Κεντρικό Στάδιο

11:00

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ Δεκάθλου (3)

Κ18

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

11:00

ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

Α

Προκριματικός 2 group

2 σκάμματα – Όριο: 15,00μ.

11:10

100μ.

Γ

Προκριματικές Σειρές

11:30

ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ Επτάθλου (2)

Κ18

11:45

100μ.

Α

Προκριματικές Σειρές

Το οριστικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση της τηλεοπτικής μετάδοσης καθώς και της ολοκλήρωσης του ελέγχου των δηλώσεων. Σε περίπτωση που σε ορισμένα αγωνίσματα δεν υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή οι προκριματικοί θα καταργούνται. Επίσης οι ώρες έναρξης των αγωνισμάτων μπορεί να τροποποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται από την του ΣΕΓΑΣ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση