Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πανελλήνιοι αγώνες τεχνικής κατάβασης στο Χιονοδρομικό
Πανελλήνιοι αγώνες τεχνικής κατάβασης στο Χιονοδρομικό

Πανελλήνιοι αγώνες τεχνικής κατάβασης στο Χιονοδρομικό

 Με τη συμμετοχή δύο αθλητών από το Βόλο, πραγματοποιούνται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων, τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων και της Κενταύρων Όρος που έχει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου, το τριήμερο 6,7, και 8 Ιανουαρίου, πανελλήνιοι αγώνες τεχνικής κατάβασης για τις Ολυμπιακές Ημέρες.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες γεννηθέντες το 1999 και το 2000.

Την έναρξη των αγώνων που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο θα κηρύξει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας   Κώστας Αγοραστός.

Η επιλογή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για την διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων, αλλά και του πρώτου Κυπέλλου Ελλάδας τέλη Ιανουαρίου και των πανελληνίων αγώνων τον Μάρτιο από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων μόνο τυχαία δεν έγινε, αφού το Χιονοδρομικό κρίθηκε λειτουργικά κατάλληλο και με επαρκές χιόνι.

Με αφορμή την διεξαγωγή των αγώνων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος της Κενταύρων Όρος Γρ. Ιγγλέσης, ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου Γ. Καλτσογιάννης και ο έφορος των αγώνων κ. Πρώιος, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Γ. Κίτσιου και του περιφερειακού συμβούλου Αργ. Κοπάνα, έδωσαν συνέντευξη τύπου, όπου -μεταξύ άλλων- τονίσθηκε ότι η αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη για τον τρόπο λειτουργίας του Χιονοδρομικού και συνάμα χαρούμενη για την επιλογή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου από την Ομοσπονδία.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε:«Με αφορμή τη διεξαγωγή των πανελληνίων αγώνων χιονοδρομίας, στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου είναι από τα μοναδικά στην Ελλάδα που λειτουργεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα που μιλάμε, απρόσκοπτα, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία του.

Η εν τοις πράγμασι έχει αποδείξει ότι παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα, γνωρίζει, θέλει και έχει την βούληση, γεγονός που κρίνεται από την αποτελεσματικότητά της, να στηρίξει τη λειτουργία του χιονοδρομικού, το κάνει, είναι αυτή που καλύπτει την ετήσια συντήρηση, την 5ετή συντήρηση, είναι αυτή που φροντίζει με την εξασφάλιση ς, να παίρνει τις πιστοποιήσεις που είναι προαπαιτούμενες για να λειτουργήσει το χιονοδρομικό και δη για να διεξάγονται αγώνες γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι αγώνες χιονοδρομίας που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στη Βασιλίτσα τελικά επιλέχθηκε να διεξαχθούν στο Χιονοδρομικό του Πηλίου, γιατί κρίθηκε και ως κατάλληλο και με επαρκές χιόνι. Περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους πανελληνίους αγώνες χιονοδρομίας, να απολαύσουνε τις ομορφιές του Πηλίου μέσα σε ένα χιονισμένο πανέμορφο τοπίο, τέτοιο που συνάδει με έναν ευλογημένο τόπο όπου και ζούμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου Γ. Καλτσογιάννης τόνισε:«Σαν Ορειβατικός Σύλλογος είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Ομοσπονδία Χιονοδρομίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου πανελλήνιους αγώνες χιονοδρομίας.

Θα έρθουν  οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας γεννηθέντες από το 1999 και το 2000. Είναι ένα κορυφαίο γεγονός και εκτός από αυτό σε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με την ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ που έχει τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου και τον πρόεδρό της  θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε και άλλους αγώνες ιδίας σπουδαιότητας 27 και 28 Ιανουαρίου το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας Παίδων Κορασίδων, με πανελλήνια συμμετοχή και τον μεγαλύτερο αγώνα τον Μάρτιο που είναι οι πανελλήνιοι αγώνες.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαίως γίνονται γιατί το Χιονοδρομικό μας, λειτουργεί σωστά, έχει την επάρκεια χιονιού που απαιτείται, μας εμπιστεύεται ως Περιφέρεια Θεσσαλίας η Ομοσπονδία, η Χιονοδρομία της Ελλάδας και θα ανταποκριθούμε στα καλέσματα αυτά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη κα. Κολυνδρίνη, την ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ, αλλά και τους εθελοντές, για την ιδιοτελή προσφορά του Ορειβατικού Συλλόγου για να συνδράμουν όλοι στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας».

Ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρ. Ιγγλέσης υπογράμμισε «εδώ και 15 ημέρες η Ομοσπονδία Χιονοδρομίας ζήτησε να παραχωρηθούν οι πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για να γίνουν οι αγώνες και ήδη οι αθλητές βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στο Πήλιο.

Οι αγώνες θα στεφθούν από επιτυχία όσον αφορά στη διοργάνωση, εμείς είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε αυτούς τους αγώνες με τη σημαντική  βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού που μας παραχώρησε τα ειδικά μηχανήματα επίστρωσης πιστών τα λεγόμενα ρατράκ. Είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν με τον καλύτερο τρόπο και ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και τον Ορειβατικό Σύλλογο που συμμετέχει με τους εθελοντές».

Τέλος ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και έφορος των αγώνων κ. Πρώιος ανέφερε: «είναι ιδιαίτερα σημαντικοί αυτοί οι αγώνες γιατί μέσα από τις επιδόσεις των αθλητών θα επιλεγούν αυτοί που θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Νέων που θα πραγματοποιηθεί στην .

Εγώ προσωπικά και οι αθλητές βρισκόμαστε εδώ και λίγες ημέρες στο Χιονοδρομικό, αισθανόμαστε πάρα πολύ οικεία και από ότι γνωρίζω ο Περιφερειάρχης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να διεξαχθούν οι αγώνες εδώ στο Χιονοδρομικό του Πηλίου κάτι που είναι πολύ σημαντικό και μας δίνει τη δύναμη να εντείνουμε την προσπάθεια μας, γιατί τα αγωνίσματα αυτά είναι πολύ δύσκολα και απαιτητικά».

Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για την γενικότερη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου η αντιπεριφερειάρχης   ανέφερε: «το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου θα εξακολουθεί να λειτουργεί, θα συνεχίσει να έχει μια δυναμική παρουσία, γιατί ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, γιατί όλοι εμείς που είμαστε εδώ οι συνεργάτες του, όπως ο πρόεδρος της «ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ», οι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Ορειβατικός Σύλλογος, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της περιοχής πιστεύουμε στην σπουδαιότητα της λειτουργίας του, πιστεύουμε στην αξία του και οι οποιεσδήποτε ανώνυμες και οι οποιεσδήποτε παραφωνίες και οι οποιεσδήποτε φωνές εντυπωσιασμού μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν έχουν το δικαίωμα να μιλούν, αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του, αυτοί αναλαμβάνουν και τις ευθύνες του χιονοδρομικού με τα όποια προβλήματα. Οι πληρωμένοι κομπάρσοι για να δημιουργούν δήθεν τυχαία, οι ανώνυμες και οι «πεζοδρομιακές» εκφράσεις αφορούν σε άλλους χώρους και είναι πέρα και έξω από εμάς».

Τέλος όσον αφορά στα προγνωστικά των τελευταίων ημερών από τους μετεωρολόγους που προειδοποιούν για μεγάλο κύμα κακοκαιρίας η αντιπεριφερειάρχης  εμφανίστηκε καθησυχαστική λέγοντας «ως προς τα προγνωστικά που έχουμε από την ΕΜΥ που είναι και η επίσημη υπηρεσία που μας ενημερώνει δεν είναι τέτοια που να δημιουργούν τρόμο που έχει διασπαρθεί στον κόσμο, προκειμένου να ακυρώνουνε τις οποιεσδήποτε κρατήσεις έχουν  κάνει.

Η Θεσσαλία είναι μια από τις περιοχές που θα δεχθεί ενδεχομένως χιόνι, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, βρισκόμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, το χιονοδρομικό εφόσον οι καιρικές συνθήκες, όσον αφορά στους ανέμους, το επιτρέπουνε θα είναι ανοιχτό πέρα από τη διεξαγωγή των αγώνων, οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι και αυτό έχει αποδειχθεί σε πολύ πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες το 2014 και ως εκ τούτο περιμένουμε τον κόσμο να είναι εδώ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση