Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πάνδημη η κηδεία του Γιάννη Μολοχίδη στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας
Πάνδημη η κηδεία του Γιάννη Μολοχίδη στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας

Πάνδημη η κηδεία του Γιάννη Μολοχίδη στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας

Πάνδημη ήταν η κηδεία του Γιάννη Μολοχίδη σήμερα το μεσημέρι στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στη Νέα Ιωνία, όπου συγγενείς,  φίλοι, συνάδελφοι και άνθρωποι της πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης  του είπαν το τελευταίο αντίο, με ποντιακά τραγούδια που συνοδευόταν από λύρα και παρατεταμένο χειροκρότημα .

 

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του τα τέσσερα παιδιά του και η αδελφή του που ταξίδεψαν από τη και άλλα άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Για δυσαναπλήρωτο κενό, έκανε λόγο ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. , ο οποίος τόνισε:  “Αποχαιρετούμε τον φίλο, τον σύντροφο, τον συναγωνιστή. Είχαμε αρκετά χρόνια συνεργασίας. Ήταν πάντοτε σημαντικές οι βοήθειες που πρόσφερε με τις γνώσεις του και με τον τρόπο που διεκδικούσε το δίκιο και τη δικαίωση της άποψής του. Το κενό θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Για υπόδειγμα υπεύθυνου πολίτη κι οικογενειάρχη έκανε λόγο ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος σημειώνοντας: “Ο Γιάννης ήταν από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης μεταπολιτευτικής περιόδου. Όλη του η ζωή ήταν χαρακτηρισμένη από ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά κι ανθρωπιά. Η Αριστερά, η , η αυτοδιοίκηση, η τοπική κοινωνία είναι φτωχότερες σήμερα με το θάνατο του Γιάννη. Βρίσκεται στις σκέψεις και στις καρδιές όλων  μας. Υπήρξε υπόδειγμα υπεύθυνου πολίτη κι οικογενειάρχη. Η οικογένειά του ήταν δίπλα του συνέχεια. Ο Γιάννης έδωσε τη μάχη με την επάρατο νόσο με αξιοπρέπεια και γενναιότητα”.

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη  είπε: “Είναι μια δύσκολη μέρα για όλη την Κίνηση, γιατί ο Γιάννης ήταν ένας από τους στυλοβάτες μας. Γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματα της πόλης και της αυτοδιοίκησης. Αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια για την πόλη του. Αγαπούσε την πόλη του. Ήταν μαζί μας ακόμη και τις μέρες που δεν ήταν καλά. Με τις συμβουλές του, τις πληροφορίες για να συνεχίσουμε. Εμείς υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το καλύτερο αύριο κι έτσι όπως το οραματιζόμασταν μαζί με τον Γιάννη”.

O συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής δήλωσε ότι βρέθηκε στην Ευαγγελίστρια για να αποχαιρετίσει έναν ξεχωριστό σύντροφο και αγωνιστή, ιδιαίτερα για τα προβλήματα της ς. «Ο Γιάννης Μολοχίδης αγωνίστηκε για δεκαετίες μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς για να προσφέρει στην πόλη, ενώ εδώ και δύο θητείες ήταν δημοτικός σύμβουλος Βόλου», είπε και  χαρακτήρισε τον εκλιπόντα σημαντικό επιστήμονα, εξαιρετικό άνθρωπο, με τους φίλους και τους εχθρούς ακόμη να τον τιμούν, για τη σεμνότητα και την εντιμότητά του.

 

Ο Λευτ. Κατσαλής στο Δ.Σ. Βόλου

Τη θέση του Γιάννη Μολοχίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, θα πάρει ο αναπληρωματικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας Λευτέρης Κατσαλής, σύμφωνα με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μεταξύ των παρευρισκομένων στη νεκρώσιμη ακολουθία, οι βουλευτές του ΣΙΡΙΖΑ Αλέξ. Μεϊκόπουλος και Μάκης , οι αεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και Γ. Καλτσογιάννης, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος , οι πρώην δήμαρχοι οι πρώην δήμαρχοι Βόλου Π. Σκοτινιώτης και Ν. Ιωνίας Στ. Φούσκης, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Βόλου, ανεξάρτητοι , πρόεδροι φορέων κ.ά.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, ο ιερέας μετέφερε τα συλλυπητήρια του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού  Ιγνάτιου, ενώ επικήδειους εκφώνησαν ο γιός του Σως, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας Κ. Περκουλίδης, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξ. Μεϊκόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη και ο φίλος του Αλέκος Τσιπρίδης.

Με την ολο της νεκρώσιμης ακολουθίας και αφού αρκετός κόσμος χαιρέτισε την οικογένεια, το φέρετρο με τη σορό, που κρατούσαν οι γιοί του, βγήκε από το ναό, υπό τους ήχους ποντιακών τραγουδιών με λύρα, ενώ οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε  χειροκρότημα.

Να σημειωθεί  ότι ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση