Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παναγούλης κατά Τσίπρα: Έκανε κάλεσμα για τη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη
Παναγούλης κατά Τσίπρα: Έκανε κάλεσμα για τη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη

Παναγούλης κατά Τσίπρα: Έκανε κάλεσμα για τη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη

Για κάλεσμα στη χθεσινή συγκέντρωση και όσα την ακολούθησαν, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στάθης Παναγούλης, πρώην ΣΥΡΙΖΑ και αδελφός του Αλέκου Παναγούλη.

Αναλυτικότερα, ο Στ. Παναγούλης -με ανάρτησή του στο Facebook- επιτίθεται ευθέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «πήρε το ρίσκο για τη μεταδοτικότητα του Covid-19».

«Έτσι ξέρει ο Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση με συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα και σαν τη σημερινή», σημειώνει στο κείμενό του, ενώ καταγγέλλει ότι έκαναν κάλεσμα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «από Γλυφάδα, Αλιμο, Ελληνικό, Παλαιό Φάληρο, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο και από δήμους του Πειραιά».

«Ντροπή σας» καταλήγει, στην ανάρτησή του.

Όλα τα κόμματα καταδικάζουν τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη των επεισοδίων και του τραυματισμού του αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη από όλα τα κόμματα.

ΣΥΡΙΖΑ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ

To Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει πως την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά.

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα. Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής. Καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απομονώσουν τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται.

«Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα. Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται», επισημαίνει.

ΚΚΕ

«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας» τονίζει το ΚΚΕ. «Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει», καταλήγει.

Ελληνική Λύση

Για δολοφονική επίθεση σε αστυνομικό μιλάει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού από κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη. Εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εν ώρα καθήκοντος τραυματία αστυνομικό. Καταδικάζει όμως απερίφραστα Νέα Δημοκρατία  και ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν κλίμα εμφυλίου στην κοινωνία προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες από τις καταστροφικές πολιτικές για την Πανδημία, τα Εθνικά θέματα και την Οικονομία για τις οποίες είναι «σύμφωνοι» και συνυπεύθυνοι».

ΜέΡΑ25

To ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό, ότι η «ατυχής» έμπνευσή του «να υπενθυμίσει ότι το βράδυ των εκλογών υποσχέθηκε να εγγυηθεί την ενότητα, την και την ευημερία όλων των Ελλήνων, υπογράμμισε με τον πιο ειρωνικό τρόπο πως έχει αποτύχει και στα τρία».

Προσθέτει ότι «καμία ενότητα, καμία και καμία ευημερία δεν μπορείτε να εγγυηθείτε στους πολίτες κύριε Μητσοτάκη» και συνεχίζει: «Είστε ο πρωθυπουργός μιας μοιραίας παρασιτικής κυβέρνησης που επιλέγει να διχάσει τους πολίτες εξαπολύοντας Χρυσοχοΐδειο Αστυνομοκρατία και μετά τολμάτε να βγάζετε και διάγγελμα εναντίον της διχόνοιας.Όποιος σπέρνει θύελλες όμως, θερίζει καταιγίδες κ. Μητσοτάκη».

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αστυνομικός (video)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ώρες η Νέα Σμύρνη, καθώς εξαπέλυσαν άγρια επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ  στο κεφάλι. Άνδρες της αστυνομίας σχημάτισαν κλοιό γύρω του για να τον προστατεύσουν. Ο αστυνομικός έμεινε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα για περισσότερη από μισή ώρα.

Ο αστυνομικός συμμετείχε σε μηχανοκίνητη ομάδα που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν, χτυπώντας τον επί τουλάχιστον 5 λεπτά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον προστάτευσε το κράνος του από τα χτυπήματα στο κεφάλι, ωστόσο κατάφεραν να του το αφαιρέσουν και να του προκαλέσουν περισσότερα πλήγματα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Διακομίσθηκε στο 401 και σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει τον κίνδυνο

Ο υφ Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μεταβαίνουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε σήμερα από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά. Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε 10 συλλήψεις.

Βίντεο από τον τραυματισμένο αστυνομικό (σκληρές εικόνες)

Μέχρι και τις 20.00 χτες εξελισσόταν «κλεφτοπόλεμος» ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ με ρίψη πολλών μολότοφ και κροτίδων.

Η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση χημικών, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε πολλά σταθμευμένα οχήματα.

Είχε προηγηθεί πορεία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Βίντεο από τα επεισόδια- Στο 2.25 ξεκινά η επίθεση κατά του αστυνομικού

Βίντεο από drone της ΕΛ.ΑΣ

 Μία ομάδα διαδηλωτών βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίστηκαν για ώρα στην περιοχή.

pedio-machis-i-nea-smyrni-sto-nosokomeio-o-traymatias-astynomikos-video0

pedio-machis-i-nea-smyrni-sto-nosokomeio-o-traymatias-astynomikos-video1

pedio-machis-i-nea-smyrni-sto-nosokomeio-o-traymatias-astynomikos-video2

pedio-machis-i-nea-smyrni-sto-nosokomeio-o-traymatias-astynomikos-video3

pedio-machis-i-nea-smyrni-sto-nosokomeio-o-traymatias-astynomikos-video4

pedio-machis-i-nea-smyrni-sto-nosokomeio-o-traymatias-astynomikos-video5

Οι , που αρχικώς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ανήλθαν σε τουλάχιστον 5.000.

Κατόπιν εξελίχθηκε πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε νωρίτερα σακίδιο με μολότοφ και κροτίδες στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση