Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Παναγία των Παρισίων: Εικόνες από το εσωτερικό του ναού
Παναγία των Παρισίων: Εικόνες από το εσωτερικό του ναού

Παναγία των Παρισίων: Εικόνες από το εσωτερικό του ναού

Σενάρια για βραχυκύκλωμα επικαλείται η «Le Parisien»

Σχεδόν 48 ώρες μετά την πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος του ιστορικού καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο σύμφωνα με τη γαλλική «Le Parisien», εστιάζουν περισσότερο το ενδιαφέρον τους στην πιθανότητα η να ξέσπασε από κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα η κάποιο βραχυκύκλωμα.

Χθες, ο εισαγγελέας του Παρισιού απέκλεισε το ενδεχόμενο η καταστροφική πυρκαγιά να προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια η τρομοκρατική επίθεση, καταλήγοντας ότι η υπόθεση εξετάζεται ως ατύχημα.

Η «Le Parisien» επικαλείται πηγή κοντά στις αρχές που διεξάγουν τις έρευνες η οποία μετέφερε ότι «θα μπορούσε να έχει γίνει ένα βραχυκύκλωμα».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο το βραχυκύκλωμα να προήλθε από τα ανυψωτικά μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί για τις συντήρησης του μνημείου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εκεί προκειμένου οι εργάτες να φτάνουν στην κορυφή του βέλους, το οποίο και κατέρρευσε από την πυρκαγιά.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει τις αποκατάστασης, συνολικού κόστους 12 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ασφαλείας.

Εικόνες και βίντεο από το εσωτερικό του ναού της Παναγίας των Παρισίων έρχονται στο της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας την καταστροφή που σημειώθηκε έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως διακρίνεται, στο εσωτερικό του ναού οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις φλόγες είναι τεράστιες. Το πάτωμα είναι γεμάτο με καρβουνιασμένα δοκάρια, σπασμένα γυαλιά και σπασμένα μέρη της οροφής που έχει καταρρεύσει.

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι Πυροσβέστες ήταν υπεράνθρωπες και τελικώς κατάφεραν να περιορίσουν τη .  Παρόλο που οι είναι αμέτρητες, και αρχικώς κανείς δεν ήταν αισιόδοξος για τη διάρκεια των έργων αποκατάστασης, οι ειδικοί πλέον πιστεύουν ότι ο ναός θα καταφέρει να γίνει όπως πριν.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση