Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παναγία των Παρισίων: Εικόνες από το εσωτερικό του ναού
Παναγία των Παρισίων: Εικόνες από το εσωτερικό του ναού

Παναγία των Παρισίων: Εικόνες από το εσωτερικό του ναού

Σενάρι για βραχυκύκλωμα επικαλείται η «Le Parisien»

Σχεδόν 48 ώρες μετά την που έκαψε μεγάλο μέρος του ιστορικού καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο σύμφωνα με τη γαλλική «Le Parisien», εστιάζουν περισσότερο το ενδιαφέρον τους στην πιθανότητα η φωτιά να ξέσπασε από κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα η κάποιο βραχυκύκλωμα.

Χθες, ο εισαγγελέας του Παρισιού απέκλεισε το ενδεχόμενο η καταστροφική να προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια η τρομοκρατική , καταλήγοντας ότι η υπόθεση εξετάζεται ως .

Η «Le Parisien» επικαλείται πηγή κοντά στις αρχές που διεξάγουν τις έρευνες η οποία μετέφερε ότι «θα μπορούσε να έχει γίνει ένα βραχυκύκλωμα».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο το βραχυκύκλωμα να προήλθε από τα ανυψωτικά μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί για τις εργασίες ς του μνημείου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εκεί προκειμένου οι ερ να φτάνουν στην κορυφή του βέλους, το οποίο και κατέρρευσε από την πυρκαγιά.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης, συνολικού κόστους 12 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ασφαλείας.

Εικόνες και βίντεο από το εσωτερικό του ναού της Παναγίας των Παρισίων έρχονται στο φως της ς, αποκαλύπτοντας την καταστροφή που σημειώθηκε έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως διακρίνεται, στο εσωτερικό του ναού οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις είναι τεράστιες. Το πάτωμα είναι γεμάτο με καρβουνιασμένα δοκάρια, σπασμένα γυαλιά και σπασμένα μέρη της οροφής που έχει καταρρεύσει.

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι Πυροσβέστες ήταν υπεράνθρωπες και τελικώς κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.  Παρόλο που οι είναι αμέτρητες, και αρχικώς κανείς δεν ήταν αισιόδοξος για τη διάρκεια των έργων αποκατάστασης, οι ειδικοί πλέον πιστεύουν ότι ο ναός θα καταφέρει να γίνει όπως πριν.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση