Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παν. Σγουρίδης: Σε φάση ανασυγκρότησης οι ΑΝΕΛ
Παν. Σγουρίδης: Σε φάση ανασυγκρότησης οι  ΑΝΕΛ

Παν. Σγουρίδης: Σε φάση ανασυγκρότησης οι ΑΝΕΛ

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος  των ΑΝΕΛ Παν. Σγουρίδης και έδωσε συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο της πόλης, αναφερόμενος  στην ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση του  κόμματος, ενώ επέρριψε μεγάλες ευθύνες τον Γιώργο Παπανδρέου.

 Αρχικά, το στέλεχος των ΑΝΕΛ Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη , χαρακτήρισε εξαιρετικό το έργο που επιτελεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος και τόνισε ότι είναι ο  σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση και πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε τη σωστή επιλογή στο πρόσωπό του.
Ακολούθως ο κ. Σγουρίδης είπε πως μετά το 3ο τακτικό συνέδριο έκλεισε ο πρώτος κύκλος της ζωής των ΑΝΕΛ, ένα κίνημα που ξεκίνησε από τηνπλατεία Συντάγματος εκφράζοντας τον πατριωτισμό των Ελλήνων και ο ριζοσπαστισμός (σπάσιμο ριζών με κακό παρελθόν) ενός  πολιτικού συστήματος που βασιζόταν στη και διαπλοκή οδήγησε τη χώρα εδώ που είναι σήμερα και πρόσθεσε πως σε αυτά τα χρόνια οι ΑΝΕΛ έβγαλαν δύσκολες εκλογικές μάχες.”Ήταν ένας τεράστιος δημοσκοπικός γιατί γνώριζαν ότι θα ήμασταν καταλύτης πολιτικών εξελίξεων.
Τον Ιανουάριο του  2015 ο Π. Καμμένος και ο πρωθυπουργός Αλέξης ς συναντήθηκαν και άρχισαν να γράφουν ιστορία” είπε  και ανέφερε τα χαρακτηριστικά της, λέγοντας: “Έγινε  μία  προγραμματική συμφωνία σε διάφορα ζητήματα που παλεύουμε από κοινού. Υπάρχει αλληλοσεβασμός στις  κόκκινες γραμμές και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πατρίδα και τις παραδόσεις μας. Επίσης αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο είναι η χώρα να βγει από δύσκολη οικονομική κατάσταση,να αποκτήσει οικονομική σταθερότητα και  να υπάρξουν εξελίξεις που να βοηθήσουν τον Ελληνικό λαό”.
Ο ίδιος είπε ακόμη πως η  κατάσταση στην πραγματική οικονομία και οικονομική δυσπραγία είναι τεράστια και συμπλήρωσε: ” Δεν το συζητάμε και δεν πανηγυρίζουμε. Ο αγώνας είναι άνισος σε ένα  πολύ ρευστό περιβάλλον  σε διεθνές επίπεδο. Η  Τουρκία συνεχίζει τις επιθετικές προ της με παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και  των θαλασσίων συνόρων και οξύνει τη ρητορική στη βάση της επιδίωξης του Ερντογάν να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος, ο σουλτάνος στην Τουρκία.
Στα Σκόπια υπάρχει έκρυθμη κατάσταση,  πολιτική δίνη στην Αλβανία (επιθετικές προ) και  στην Ευρώπη κυριαρχούν οι  εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και  . Όλο αυτό το σκηνικό επικρατεί σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας που- δυστυχώς- το 2010 ο Γ. Παπανδρέου μετέτρεψε την ομολογία χρέους σε δάνειο (δανειζόμασταν μέσα από ομόλογα,  έγινε στάση προεξόφλησης ομολόγων και αντικαταστάθηκαν με δάνεια). Από ‘κει και πέρα  τη δύσκολη  κατάσταση κλήθηκαν να την διαχειριστούν οι Αλ. ς και Π. Καμμένος.
Αναφερόμενος στο τελευταίο eurogroup ο αντιπρόεδρος τοων ΑΝΕΛ σημείωσε πως  αποφασίστηκε να υπάρξει αλλαγή μίγματος εξωτερικής πολιτικής, διευκρινίζοντας: Δεν έχει πάρει σάρκα και οστά. Θα δούμε πως θα εκφραστεί. Σε μια διαπραγμάτευση πάντα ξεκινάς εσύ από τη μία πλευρά και η απέναντι από τη δική της για να βρεθεί χρυσή τομή, προς όφελος της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας”.
Επίσης είπε πως το βάρος δίνεται  σε ομάδες πληθυσμού προκειμένου να ανακουφιστούν και   υπογράμμισε ότι από το αδιέξοδο θα μας βγάλει η  σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. “Κανένας δεν επενδύει όταν υπάρχει κλίμα οικονομικής ανασφάλειας. Η συμφωνία που θα επέλθει, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε μια οικονομική σταθερότητα και θα δοθείμήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό. Και γύρω από αυτές θα κτιστούν και οι ΜΜΕ και έτσι θα ανέβει το ΑΕΠ” τόνισε ο κ. Σγουρίδης και συμπλήρωσε: “Ως ΑΝΕΛ πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα έλθει μέσα από τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.Πιστεύουμε ότι δεν είναι κακό να υπάρχουν επενδύσεις από το  εξωτερικό και ιδιωτικοποιήσεις, που θα μπορέσουν να βάλουν κάποια ζητήματα στο σωστό δρόμο και να απαλλάξουν το ελληνικό δημόσιο από ανελαστικές δαπάνες. Πιστεύουμε στην ελεγχόμενη, κοινωνική όψη της αγοράς, μέσα από κοινωνικούς ελέγχους. Πιστεύουμε λοιπόν ότι μέσα από αλλαγή μίγματος οικονομικής πολιτικής που αποφασίστηκε θα έλθει η ανάπτυξη”, ενώ το 24% το ΦΠΑ το χαρακτήρισε αποτρεπτικό για την ανάπτυξη.
Για τη συνεργασία των ΑΝΕΛ   με τον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι έγινε  σε προγραμματική βάση. “Σίγουρα η πορεία της συνεργασίας είναι σαν το καράβι που είναι στο λιμάνι και μπορεί οι ναύτες να πηγαινοέρχονται στο καράβι αλλά το καράβι πρέπει να φθάσει στο  λιμάνι. Μικρο-αναταράξεις, απόψεις και θέσεις μπορεί να ακούγονται. Η συμφωνία μας βασίζεται σε μία φράση, αυτά που εμείς χαρακτηρίζουμε δίκαια, το ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτηρίζει αριστερά  και πάνω εκεί συνεργαζόμαστε για το καλό της πατρίδας. Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι η ασφάλεια και η ακεραιότητα της χώρας. Αυτό εμείς το εγγυόμαστε. Γι' αυτό έχουμε και θέμα με τους εξοπλισμούς” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμη μίλησε για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ  λέγοντας: “Δεν είμαστε ευτυχείς για το ότι πιεζόμαστε σε ένα παιχνίδι που παίζεται διεθνώς ανάμεσα στην γερμανική πολιτική που θέλει μια γερμανική ευρώπη και στο ΔΝΤ. Εμείς πιστεύουμε ότι στην Ευρώπη πρέπει να υπάρχει μια ευρωπαϊκή . Γίνεται ένας οκονομικός . Τυχαία βγήκαν θέματα με σκάνδαλα με  τη Ζήμενς, τη Ντόιτσεμπανκ  και Φολκσβάγκεν; Εμείς ως Ελλάδα είμαστε σε αδύνατη θέση.
Το ζητούν οι δανειστές και το ζητούν επιτακτικά γιατί βλέπουν ότι μέσα από ανελαστικές δαπάνες ύψους  3 δισ.ευρώ / μηνιαίως μισθών και συντάξεων είναι σταθερό. Αλλά αυτό δεν θα εφαρμοστεί αν εμείς επιτυγχάνουμε τους στόχους. Αν εφαρμοστεί και δημιουργήσει ανάπτυξη, η ανάπτυξη θα το καλύψει αυτό. Χάθηκαν  δύο δισ. ευρώ  σε ένα μήνα από τις . Αν δεν μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση (η τράπεζα δεν μπορεί να δώσει 1000 ευρώ σε μια υγιή επιχείρηση), συνεχώς τα μέτρα θα είναι υφεσιακά. Άρα πρέπει να τα πάρουμε. Η διαπραγμάτευση γίνεται ώστε αυτό να είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι κοινωνικά δίκαιο” και  τόνισε ότι η  αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση  να πάρει μέτρα.
Για το τρίτο μνημόνιο διευκρίνισε ότι υπογράφηκε γιατί δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τις δόσεις του 2016/16  και 2017 και πρόσθεσε ότι  τον Ιούνιο θέλουμε τα επτά δισ. ευρώ  για να τους τα δώσουμε πίσω και κάλεσε όλους να παλέψουν μαζί χωρίς ιδεοληψίες, ενώ είπε ότι οι ΑΝΕΛ έκαναν  πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση.
Τέλος αναφερόμενος στα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά είπε πως δεν είναι αντιπροσωπευτικά και σημειωσε: “Εμείς αντιπροσωπεύουμε  ομάδες πληθυσμού που δεν μπορούν να τις αποτιμήσουν δημοσκοπικά. Από την άλλη με το τρίτο συνέδριό μας έχουμε κλείσει το ιδεολογοπολιτικό κομμάτι  και έχουμε βάλει στόχους για την ανασυγκρότηση  το κόμματος .
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση