Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παν. Πολίτης: Οι πράξεις της δημοτικής αρχής δεν της επιτρέπουν να χωρά στην εκδήλωση
Παν. Πολίτης: Οι πράξεις της δημοτικής αρχής δεν της επιτρέπουν να χωρά στην εκδήλωση

Παν. Πολίτης: Οι πράξεις της δημοτικής αρχής δεν της επιτρέπουν να χωρά στην εκδήλωση

Απάντηση σε “υψηλούς τό”, δίνει ο πρόεδρος του Τμήμτος Δημοτικής Εκπίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αφορμή την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής, για τη μη πρόσκληση της, στην τελετή αναγόρευσης του Μανώλη Γλέζου, σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος Παναγιώτης Πολίτης, τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής δεν της επέτρεψαν να χωρά σε χώρο ελευθερίας της έκφρασης, και ειδικότερα σε εκδήλωση απόδοσης τιμής σε έναν αγωνιστή της δημοκρατίας.

“Αναφορικά με δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής που αναφέρεται στην μη πρόσκληση του δημάρχου σε εκδήλωση στο , επισημαίνεται ότι η λίστα των προσκεκλημένων σε δημόσια εκδήλωση
Πανεπιστημιακού Τμήματος συνιστά αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε Προέδρου του.

Στην δημόσια εκδήλωση επιτιμοποίησης του Μανώλη Γλέζου, την Τετάρτη 10/10/2018 στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσεκλήθησαν όλες οι πολιτικές (πλην του βουλευτή της Χρυσής ς), πολιτειακές, περιφερειακές, εκπαιδευτικές, αστυνομικές, στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές του τόπου. Δεν προσεκλήθη η τρέχουσα δημοτική αρχή της πόλης.

Σε πανεπιστημιακό χώρο ελευθερίας της έκφρασης και ειδικότερα πεπραγμένα της τρέχουσας
δημοτικής αρχής δυστυχώς δεν της επιτρέπουν να χωράει” καταλήγει ο κ. Πολίτης.

 

Απάντηση δημοτικής αρχής

Από την Ρήγα Φεραίου εκδόθηκε η παρακάτω απάντηση: “Αναφορικά με τις νέες δηλώσεις του γνωστού Τάκη και την ενημέρωσή του ότι δεν χωρούμε στις του «δημοκρατικού μαγαζιού» του, όπως προφανώς θεωρεί το Πανεπιστήμιο, θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι δεν συμμεριζόμαστε την λύπη του, γι αυτό, αλλά μοιραζόμαστε τη του.

Στην Δημοκρατία, σε όλο τον κόσμο, αποφασίζει ο λαός και όχι ο κάθε Τάκης και εμείς ουδεμία διάθεση έχουμε να συνδιαλεγόμαστε με τέτοιους «δημοκράτες».

Εκείνο που μας ανησυχεί είναι η ποιότητα της Παιδείας που η Πολιτεία παρέχει στα παιδιά μας με τους κάθε λογής Τάκηδες, με ή χωρίς… ρόμπες.

Αυτά και φυσικά κάθε περαιτέρω διάλογος με τον Τάκη κλείνει εδώ. Ο Βόλος έχει και άλλους… Τάκηδες να μοιράζονται «» και «επαναστάσεις» και να απονέμουν, με άκρατη αυτοϊκανοποίηση, τα εύσημα μεταξύ τους”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση