Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Παν. Λαφαζάνης: «Η μόνη εναλλακτική λύση είναι να ακυρωθούν τα μνημόνια»
Παν. Λαφαζάνης: «Η μόνη εναλλακτική λύση είναι να ακυρωθούν τα μνημόνια»

Παν. Λαφαζάνης: «Η μόνη εναλλακτική λύση είναι να ακυρωθούν τα μνημόνια»

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην κι ότι από το φθινόπωρο αναμένονται μεγάλες εξελίξεις τόνισε ο Πρόεδρος της ΛΑΕ Παν. Λαφαζάνης που βρέθηκε σήμερα στο Βόλο. 
Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η μετά δυσκολίας στέκεται καθώς χάνει συνεχώς έδαφος κι όπως είπε «Δεν έχει καταρρεύσει επειδή δεν έχει ουσιαστική αντιπολίτευση. Τα «δεκανίκια» της είναι ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά, ο Θεοδωράκης και ο Λεβέντης. Η μόνη εναλλακτική πρόταση,  η μόνη που είναι ενωτική είναι η ΛΑΕ». Μάλιστα εκτίμησε ότι από το φθινόπωρο αναμένονται εξελίξεις και μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες που θα κάνουν τις αντιδράσεις στη Γαλλία να μοιάζουν με «περίπατο».
Ο κ. Λαφαζάνης από το πρωί συναντήθηκε με διάφορους φορείς. Το πρωί συναντήθηκε στη λαϊκή αγορά με μικροπωλητές οι οποίοι του επέδωσαν σχετικό υπόμνημα, ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με σωματεία  βιομηχανιών. «Η βιομηχανική ζώνη είναι ένα νεκροταφείο. Συνεχώς κλείνουν βιομηχανίες κι όσες υπάρχουν φυτοζωούν. Η αποβιομηχάνιση στη χ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς» είπε και συνέχισε «Η Μαγνησία είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία. Με 40% ποσοστό ανεργίας δεν υπάρχει κοινωνία και μέλλον για τη νεολαία». Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε και με εργαζόμενους στον ΟΣΕ όπου κατήγγειλε το σκανδαλώδες ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ιταλία, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο να μην υπάρχει «ενδοεπικοινωνία συγκοινωνιακή» με Θεσσαλικές πόλεις. Επίσης συναντήθηκε και με εργαζόμενους στη ΔΕΗ, όπου κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση του ΗΕ και το ξεπούλημα της ΔΕΗ κι όπως δήλωσε «Τελειώνει η ενεργειακή βάση της χς με τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτή η χώρα με αυτές τις επιλογές δεν έχει μέλλον».
Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι η μόνη εναλλακτική λύση που υπάρχει είναι να ακυρωθούν τα μνημόνια και να περάσει η χώρα σε εθνική νομισματική πολιτική, με παραγωγικά και να βγει από την Ευρωζώνη.  Πρότεινε να ληφθούν αφετηριακά μέτρα, όπως να γίνουν γενναίες ρυθμίσεις, να προχωρήσει η κοινωνικοποίηση των τραπεζών και να εφαρμοστεί η Σεισάχθεια.
 
Για τις εξελίξεις στην Τουρκία δήλωσε ότι η ΛΑΕ καταδίκασε το πραξικόματα όχι με μισόλογα όπως έκανε η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ωστόσο όπως διευκρίνισε «Η καταδίκη δε σημαίνει καμία ανοχή στον αυταρχισμό του Ερντογάν. Μας ανησυχεί η χθεσινή απόφαση του Γενικού Συμβουλίου που κηρύσσει την Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκηε που σημαίνει δικτατορία της κυβέρνησης Ερντογάν και τις ισλαμοκρατίας».
Η ΛΑΕ, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης ότι εκφράζει την αλληλεγγύη της στις αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας , ενώ για τους 8 στρατιωτικούς, δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο εξέφρασε φόβους ότι αυτό δε θα συμβεί κι όπως είπε «Έχουμε κράτος υποτελές και παραδιδόμενο κι όταν παραδίδει τον Οτζαλάν δε θα διστάσει να παραδώσει και τους 8 στρατιωτικούς».
 
Ερωτηθείς για το πώς βλέπει να εξελίσσονται οι σχέσεις με την Ελλάδα, στον ενεργειακό τομέα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα με την Τουρκία δεν έχει ιδιαίτερες ενεργειακές σχέσεις και το μόνο που τους συνδέει είναι ο αγωγός ΤΑΡ. Όπως είπε «Υπήρχε περίπτωση όταν ήμουν Υπουργός να συνεχιστεί η διακρατική συμφωνία με τη Ρωσία, αλλά το σχέδιο ναυάγησε λόγω μνημονίου. Το είναι η πολιτική υποδούλωση της χώρας. Εμείς θέλουμε να χουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία βασιζόμενες στο διεθνές δίκαιο, αλλά αυτό δεν ακολουθείται από την Τουρκία. 
 
Κληθείς να σχολιάσει την προσφυγική κρίση, τόνισε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης ήταν κάκιστες, καθώς όπως υποστήριξε «Αποδέχθηκε η Ελλάδα αδιαμαρτύρητα το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια. Διαγράφονται κίνδυνοι και φοβάμαι ότι αυτές οι εγγυήσεις της ευρωτουρκικής συμφωνίας θα εφαρμοστούν πλημμελέστατα».
 
Τέλος για το πόσο δυνατή είναι η ΛΑΕ για να συστήσει το αντιμνημονιακό μέτωπο που επιδιώκει, δήλωσε ότι η ΛΑΕ επιδιώκει να υπάρξει ένα πολιτικό αντιμνημονιακό μέτωπο με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. «Πλησιάσαμε και το που παρουσιάζει αντιενωτική πολιτική που εξυπηρετεί το σύστημα κι όχι τον πολιτικό αγώνα. Απευθύναμε κάλεσμα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην Πλεύση Ελευθερίας και στο ΕΠΑΜ. Θέλουμε να διαμορφωθεί ένα μεγάλο ευρύ μέτωπο», ενώ για τα τοπικά στελέχη που προσχώρησαν στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας» τόνισε ότι είναι σεβαστή η επιλογή του καθενός κι ότι δεν τον ενδιαφέρει σε αυτό το ευρύ πολιτικό αντιμνημονιακό μέτωπο ποιος θα είναι επικεφαλής. 
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση