Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παν.Κουρουμπλής: Δεν ιδιωτικοποιείται το Λιμάνι του Βόλου
Παν.Κουρουμπλής: Δεν ιδιωτικοποιείται το Λιμάνι του Βόλου

Παν.Κουρουμπλής: Δεν ιδιωτικοποιείται το Λιμάνι του Βόλου

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου το νέο θεσμικό πλαίσιο για δραστηριοτήτων και από το λιμάνι του

Για δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και  επενδυτικό σχεδιασμό του Λιμανιού έκανε λόγο απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλής  που βρίσκεται στο Βόλο και αυτή την ώρα προεδρεύει σε στην ΟΛΒ ΑΕ. Ο  ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο  ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού, ενώ για τις εξελίξεις την κεντροαριστερά «έκλεισε το μάτι»  στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο υπουργός  είπε ότι «μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα υπάρχει  νέο θεσμικό πλαίσιο για δραστηριοτήτων και από το λιμάνι του », ενώ για τη γενικότερη οικονομία και για το αν θα προχωρήσουν οι παραχωρήσεις των λιμανιών και θα χρηματοδοτηθούν ζώνες όπως η ναυπηγοεπισκευαστική, ο κ. Κουρουμπλής, είπε: «Έρχομαι πρώτη φορά ως υπουργός Ναυτιλίας στο Βόλο. Στις πολιτικές μας επιλογές δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά είναι ένας άλλος τρόπος ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να γίνει  αν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον και θα είναι ένας τρόπος συνεργασίας του λιμανιού με όποιον επενδυτή ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτό το σημαντικό λιμάνι που είναι μέσα στα λιμάνια που κατέχουν κομβικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Πιστεύω ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα έχουμε ψηφίσει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα δίνει τη δυνατότητα σε λιμάνια όπως του Βόλου να αναπτύξουν παράπλευρη δραστηριότητα όπως η ναυπηγοεπισκευαστική».

Ο κ. Κουρουμπλής εξήρε  το έργο του προέδρου και του ΔΣ του ΟΛΒ Θρασ. Σταυριδόπουλου λέγοντας πως  έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά κι έχουν αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα.

Για τον επενδυτικό σχεδιασμό δήλωσε: « σήμερα συζητούσα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Για να υπάρξει δραστηριότητα πρέπει να υπάρξει κι ενδιαφέρον. Εμείς ήδη αποσαφηνίσαμε ότι τα λιμάνια που έχουν να κάνουν με περιπτώσεις όπως ο , η Ηγουμενίτσα, η , η Καβάλα, Ηράκλειο, είναι λιμάνια που μπορούν να αξιοποιηθούν με αυτή τη διαδικασία. Επενδυτικό ενδιαφέρον σιγά- σιγά αρχίζει να εκδηλώνεται. Υπάρχει κινητικότητα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο».

Σε ερώτηση για την κρουαζιέρα στο , ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με φορείς της κρουαζιέρας. Το Γενάρη η κρουαζιέρα και γενικά οι παράγοντες του τουρισμού, λόγω του ότι βγήκε από το πακέτο της κρουαζιέρας η Τουρκία και Αίγυπτος, υπήρχαν εκτιμήσεις για χάσιμο κρουαζιέρας στο 40%.

Εγώ πιστεύω ότι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό, καθώς έγινε πολύ καλή δουλειά από τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Προωθήσαμε σε πολύ σημαντικές εκθέσεις την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, που είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου. Διαθέτει το περιβάλλον, τα αρώματα και τα χρώματα και οι εκτιμήσεις είναι ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα έχουμε εκρηκτικούς ρυθμούς ανόδου και επιλογής τουριστών και είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας.

Η κρουαζιέρα είναι ένα κομμάτι. Ανοίγει και νέα γραμμή Πεκίνου – Αθήνας κι αυτό θα φέρει πολύ κόσμο που θέλει να κάνει κρουαζιέρα στο . Έχουμε ανοίξει την κουβέντα με τους φορείς της κρουαζιέρας και τους έχουμε πει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε την παραχώρηση κομματιών σε διάφορα λιμάνια – προορισμούς που τους ενδιαφέρουν για να κάνουν επενδύσεις σε υποδομές. Είμαστε ανοιχτοί σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες, έχοντας υπόψιν ότι θα πρέπει να προστατεύεται το περιβάλλον και οι θάλασσές μας. Αυτό δεν είναι υπόθεση του Κράτους, των Δήμων ή των Περιφερειών αλλά όλων των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος».

Για τον «γερασμένο» μηχανολογικό εξοπλισμό του λιμανιού και την ανάγκη αντικατάστασής του  ο υπουργός δήλωσε: «Αν σας πω ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα από το Υπουργείο δεν θα ήμουν ειλικρινής. Πάντοτε υπάρχουν προγράμματα ευρωπαϊκά κι άλλες που μπορούμε να αντλήσουμε πόρους και να βοηθήσουμε να υπάρξει η ανανέωση του εξοπλισμού  και  πιστεύω ότι μια τέτοια προσπάθεια, με κάποιον τρόπο που θα είναι μια χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους, δίνει τη δυνατότητα σε ένα λιμάνι να αναπτύξει δραστηριότητες.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το λιμάνι έχει καλή διοίκηση που δραστηριοποιείται και κινείται. Εμείς θα το στηρίξουμε με κάθε τρόπο και είμαι βέβαιος ότι του χρόνου τέτοιο καιρό τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι είναι σήμερα».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, τόνισε: «Είμαι σάρκα από τη σάρκα αυτού του χώρου. Είμαι από μια οικογένεια που προέρχεται από αυτό τον χώρο κι είμαι κι από τους ανθρώπους που δεν διαπραγματεύτηκα τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον μεγάλο ηγέτη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και έναν μεγάλο κοινωνικό ηγέτη που έφερε μεγάλες ανατροπές κι αλλαγές στην Ελλάδα κι ως εκ τούτου δικαιούμαι να έχω άποψη.

Ως πολίτης, εκείνο που περιμένω είναι τον προγραμματικό λόγο εκείνων που είναι υποψήφιοι σε ένα κόμμα ιστορικό με μεγάλη συνεισφορά στην πατρίδα, ένα κόμμα δημοκρατικό. Θα ακούσω τον προγραμματικό τους λόγο, ελπίζω ο λόγος τους να έχει χαρακτήρα κεντροαριστερό, διότι δεν μπορεί ένα κόμμα με αυτή την ιστορία, εμείς κινηθήκαμε αντιδεξιοί και δεν μπορεί ένα κόμμα με αυτή την ιστορία να κοιτά δεξιά κι αριστερά. Μας αρέσει να είμαστε ΠΑΣΟΚ γιατί μας αρέσει να είμαστε αριστεροί. Θα πρέπει ο λόγος τους να συγκλίνει ώστε να βρεθεί κοινός στόχος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση