Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς
Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς

Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς

Δεν υπάρχει του FBI που να αφορά σε Ελληνες πολιτικούς για την υπόθεση Novartis, φέρεται να δήλωσε ο  πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του τελευταίου στη .

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΝΔ, βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα πάντοτε με τη , για την υπόθεση Novartis, ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Η δημοσιοποίηση εκ μέρους της ΝΔ της επισήμανσης του Τζέφρι Πάϊατ προκάλεσε περίπου 5 ώρες αργότερα την αντίδραση του Μαξίμου που γνωστοποίησε, μέσω πηγών, ότι σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν της κυβέρνησης.

Οι ίδιες σημείωναν ότι ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε άλλωστε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις όσο και στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης έκανε retweet ακριβώς την επίμαχη δήλωση, σύμφωνα με την οποία, δεν υπάρχει καμία έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) που να αφορά Έλληνες πολιτικούς.

Μαξίμου: Καμία Πάιατ για το εάν υπάρχουν Eλληνες στις έρευνες του FBI

Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Εξάλλου – υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές – δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση