Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς
Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς

Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς

Δεν υπάρχει έρευνα του που να αφορά σε Ελληνες πολιτικούς για την υπόθεση Novartis, φέρεται να δήλωσε ο  πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ σε που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΝΔ, βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα πάντοτε με τη Νέα Δημοκρατία, για την υπόθεση Novartis, ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά πολιτικούς».

Η δημοσιοποίηση εκ μέρους της ΝΔ της επισήμανσης του Τζέφρι Πάϊατ προκάλεσε περίπου 5 ώρες αργότερα την αντίδραση του Μαξίμου που γνωστοποίησε, μέσω πηγών, ότι σε επι διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν της κυβέρνησης.

Οι ίδιες σημείωναν ότι ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε άλλωστε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης έκανε retweet ακριβώς την επίμαχη δήλωση, σύμφωνα με την οποία, δεν υπάρχει καμία έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) που να αφορά Έλληνες πολιτικούς.

Μαξίμου: Καμία αναφορά Πάιατ για το εάν υπάρχουν Eλληνες στις έρευνες του FBI

Σε επι διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη στην , ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Εξάλλου – υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές – δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση