Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς
Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς

Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς

Δεν υπάρχει έρευνα του που να αφορά σε Ελληνες πολιτικούς για την υπόθεση , φέρεται να δήλωσε ο  πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ σε που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο του τελευταίου στη .

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με το Τύπου της ΝΔ, βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην , ενώ σύμφωνα πάντοτε με τη Νέα Δημοκρατία, για την υπόθεση , ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Η δημοσιοποίηση εκ μέρους της ΝΔ της επισήμανσης του Τζέφρι Πάϊατ προκάλεσε περίπου 5 ώρες αργότερα την αντίδραση του Μαξίμου που γνωστοποίησε, μέσω πηγών, ότι σε διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε άλλωστε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην .

Ωστόσο, ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης έκανε retweet ακριβώς την επίμαχη δήλωση, σύμφωνα με την οποία, δεν υπάρχει καμία έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) που να αφορά Έλληνες πολιτικούς.

Μαξίμου: Καμία αναφορά Πάιατ για το εάν υπάρχουν Eλληνες στις έρευνες του FBI

Σε διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Εξάλλου – υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές – δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

  • Βιβλίο για την Αγχίαλο στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ #Αγχίαλος - https://t.co/gvkOpFTjFm -

  • Δύο αναπηρικά αμαξίδια από το σωματείο “Ιππόκαμπος” στον δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/x5zrrzgxgK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση