Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Παγώνει» η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία
«Παγώνει» η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

«Παγώνει» η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Στο «συρτάρι» νμένεται να παραμείνουν προς το τα δύο μνημόνια ς και μία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, που έχουν κατατεθεί στην προς κύρωση.

Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως τόνισε, πρόθεση της κυβέρνησης εξαρχής ήταν να καταθέσει τα εν λόγω νομοσχέδια στη Βουλή κατά τη διάρκεια ς του στην Αθήνα, συμβολίζοντας τη σαφή πρόθεσή της να δρομολογήσει τη διαδικασία κύρωσής τους, η οποία όμως όπως σημείωσε δεν επείγει.

«Δεν υπάρχει κάτι το επείγον. Νομίζω ότι την κυβέρνηση την ενδιέφερε να τα καταθέσει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Μου έχει δοθεί η ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η κύρωσή τους. Δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από την πλευρά του , ο Αλέξης Τσίπρας έχει πρόσφατα προαναγγείλει την πρόθεσή του να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, με προφανή στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση βουλευτές της ΝΔ που είχαν ταχθεί δυναμικά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

"Αλιεύοντας" την είδηση