Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Παγωμένα” τα έργα στο Δήμο Βόλου, συνέπεια της κρίσης
“Παγωμένα” τα έργα στο Δήμο Βόλου, συνέπεια της κρίσης

“Παγωμένα” τα έργα στο Δήμο Βόλου, συνέπεια της κρίσης

«Πάνω από 20 που ήταν σε εξέλιξη σταμάτησαν καθώς και άλλα προγραμματισμένα που επρόκειτο να ξεκινήσουν» τόνισε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο γραφείο του, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανασφάλεια και κακή ψυχολογία, ενώ τόνισε πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση ο Δήμος θα αναγκαστεί να «κατεβάζει ρολά» από τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος είπε πως «εκεί που μπήκαμε σε ρυθμό και προγραμματισμό, εδώ και 20 μέρες σταμάτησαν τα πάντα. Στο πλαίσιο του φιλότιμου των υπηρεσιών και με την ευχή ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα μπει ξανά η πόλη σε ρυθμούς».

ια τα 27 σχολικά κτίρια που η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα συντηρηθούν για τις ανάγκες των παιδιών, ο δήμαρχος εξήγησε ότι με τις τελευταίες εξελίξεις, πολύ πιθανόν να είναι ασυνεπής, αν και υπάρχουν κωδικοί. Ωστόσο διευκρίνισε πως υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες και οι εργολάβοι δεν μπορούν να εκτελέσουν έργο λόγω έλλειψης υλικών, αλλά τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό η δέσμευση αυτή.

«α τα έργα υπάρχουν τα χρήματα και είναι δεσμευμένα αλλά εξαρτάται από τους εργολάβους. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα ξεκινήσουν εργασίες σε 5-6 ειδικά σχολεία. Δέκα έργα δεν μπορούν να ξεκινήσουν» σημείωσε ο Αχ. Μπέος.

Για την οικονομική επάρκεια του Δήμου ο δήμαρχος ανέφερε ότι μέχρι 31/8 ο Δήμος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, ενώ για τα καύσιμα εξήγησε πως ο Δήμος γέμισε τις δεξαμενές καυσίμων για να μη βρωμίσει η πόλη και πρόσθεσε: « μειώσαμε τις μετακινήσεις των οχημάτων και γίνονται μόνο οι απαραίτητες, ενώ οι αντιδήμαρχοι δεν χρησιμοποιούν υπηρεσιακά οχήματα.»

Ο ίδιος είπε ακόμη πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα οικονομικά του Δήμο, ενώ για τα προνοιακά επιδόματα εξέφρασε την πίστη ότι θα βρεθεί η δυνατότητα να πληρωθούν.

Επίσης ανακοίνωσε πως εξετάζονται περιπτώσεις ς αγροκτηνοτροφικών μονάδων και δικτύων αλληλεγγύης ώστε να συμβάλουν παραγωγικά στην κρίση και τόνισε ότι αναμένεται σχετική απάντηση από το υπουργείο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αχ. Μπέος είπε: «Μέχρι 30/8 ο Δήμος δεν έχει πρόβλημα. Στις 10 Ιουλίου έγιναν ενέργειες για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του Δήμου, αν και δεν ήρθαν τα χρήματα από το υπουργείο. Επίσης ακόμη δεν ήρθαν τα προνοιακά επιδόματα από το υπουργείο. Ωστόσο σημείωσε πως «αν συνεχιστεί η κατάσταση και τον άλλο μήνα το μαγαζί κλείνει».

Για τη Δημοτική Αστυνομία

Για τη Δημοτική Αστυνομία ο κ. Μπέος είπε πως ξεκινά δοκιμαστικά , με εντολή να είναι ελαστική στα πρόστιμα, αλλά επισήμανε: «πρέπει ο κόσμος να αλλάξει νοοτροπία και από Σεπτέμβριο θα μπει τάξη στο κυκλοφοριακό σε πεζόδρομους, πλατείες κ.λπ.»

Η ΔΕΥΑΜΒ

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη ΔΕΥΑΜΒ λέγοντας ότι η ΕΥΔΑΠ αντέγραψε την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ προ 20ημέρου, να μην κόβει το νερό στους καταναλωτές και τόνισε: « Εμείς φροντίσαμε από την πρώτη στιγμή να μην κοπεί νερό, για χρέη προς τη ΔΕΥΑΜΒ».

Eπιτυχία το παζάρι

Για το παζάρι που ολοκληρώνεται αύριο ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία και το χαρακτήρισε νότα χαράς για τους πολίτες ώστε να ξεφύγουν από τα προβλήματα.

Για το Πανευρωπαϊκό μπάσκετ

Ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων που ξεκινά σε 10 μέρες σε περίοδο κρίσης διευκρινίζοντας: « σκοπός μας ήταν η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αντιπροσωπείες από 16 χώρες θα έρθουν στην πόλη κι ευελπιστούμε ότι θα έρθει πάνω από 4.000 κόσμος, που θα δώσει μια οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά για 15 μέρες. η Δημοτική Αρχή είναι καθ' όλα έτοιμη , στα γήπεδα έγιναν εργασίες και γίνεται προσπάθεια για μια τελετή έναρξης αντάξια της πόλης».

«Γουρούνι ο Σόϊμπλε»

Ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι είναι λυπηρά όσα συμβαίνουν και χαρακτήρισε τον Βόλφανγκ Σόιμπλε γερμανικό γουρούνι ή μαϊμού και πρόσθεσε: «Το ποιά κυβέρνηση θα έχουμε το αποφασίζει ο Ελληνικός λαός και όχι αυτοί που επεμβαίνουν στα του οίκου της ς. Ζητάω συσπείρωση και κατανόηση».

Κατά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Από τα πυρά του Αχ. Μπέου δεν γλίτωσε ούτε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. «Στέλνω μήνυμα στους γελοίους που χόρευαν την περασμένη Κυριακή στην Πλατεία Ελευθερίας λες και παντρεύανε την αδελφή τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο λαός ψήφισε όχι στη . Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά στέκομαι δίπλα στην κυβέρνηση. Οι ενέργειες και τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση κινδυνεύουν να διαγράψουν τα εγκλήματα Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου.

Έρχονται δύσκολες μέρες και πρέπει να κοιτάξουμε την πατρίδα μας και όχι τον εαυτό μας. Ελπίζουμε τα πολύ επώδυνα να περάσουν από τη Βουλή και αυτοί που κυβερνούν να δεσμευτούν ότι μετά από 4 χρόνια θα υπάρξει ανάκαμψη, αλλά μ' αυτές τις νοοτροπίες, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, όταν υπάρχουν στη Βουλή άνθρωποι όπως ο Δελημήτρος, κομματόσκυλα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και δεν γνωρίζουν την κοινωνία».

Τέλος ο δήμαρχος είπε πως αν τα αυτά τα έπαιρνε άλλη κυβέρνηση θα καιγόταν η σε 50 σημεία και συμπλήρωσε «πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι εποχές των παχιών αγελάδων τελείωσαν και πρέπει όλοι να κοιτάμε τον διπλανό μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση