Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης
Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης

Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης

Το… γαϊτανάκι των επιτυχιών συνέχισαν να υφαίνουν οι Ιορδάνης και Κώστας Τριγκώνης. Οι ιστιοπλόοι από τη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και στην κατηγορία «Formoula 18» στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Σαρασότα ().

Οι καιρικές συνθήκες στον αγώνα ήταν συνεχώς μεταβαλλόμενες και κάθε απόφαση τακτικής έμοιαζε με… ρωσική ρουλέτα.

Παρόλα αυτά οι ιστιοπλόοι μας τα κατάφεραν να ανέβουν στην υψηλότερη θέση του βάθρου ενώ τα πιο εντυπωσιακό είναι ότι, χάρη στα καλά τους πλασαρίσματα, είχαν κατακτήσει το μετάλλιο πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

«Τον προηγούμενο μήνα ήρθαμε πρώτοι στο Τορνέιντο της Ιταλίας. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε συγκεκριμέ στόχους και θέλαμε να πετύχουμε νίκες παντού. Σε όποια κατηγορία κι αν τρέχαμε. Αυτό αποτελούσε ένα προσωπικό στοίχημα. Πριν από τη διοργάνωση της Σαρασότα προετοιμαστήκαμε, με την ομάδα της ς, στη Θεσσαλονίκη με αυτό τον στόχο. Στη Σαρασότα αυτό που μας ανησύχησε ήταν οι οι ασθενείς άνεμοι με μεγάλες αυξομειώσεις σε και διεύθυνση που έκαναν κάθε κούρσα να μοιάζει με… ρωσική ρουλέτα.

Η ήταν στα ύψη. Από την άλλη πλευρά η του περιβάλλοντος και η υγρασία έκαναν εξουθενωτική την αγωνιστική», δήλωσε στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης και ο Ιορδάνης πρόσθεσε:

«Για εμάς αποτελούσε τον στόχο της χρονιάς. Είμαστε ικανοποιημένοι που κατακτήσαμε το τρόπαιο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός, κάτι που κάνει ακόμη πιο σημαντικό το ».

Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης συνέλλεξαν 30 β.π.. Δεύτεροι ήρθαν οι Μ. Ίστον – Τ. Μπουρντ (ΗΠΑ) με 50 β.π. και τρίτοι οι Τ. Ρέις – Μ. Γουάιτχιντ (ΗΠΑ) με 53 β.π.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση