Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παγκόσμιο “θαύμα” η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ
Παγκόσμιο “θαύμα” η πρωταθλήτρια Αγγλίας  Λέστερ

Παγκόσμιο “θαύμα” η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ

Στον θρόνο της «βασίλισσας» της Πρέμιερ Λιγκ κάθεται από το βράδυ της Δευτέρας η Λέστερ, μιας και μετά την ισοπαλία της Τότεναμ στην έδρα της , εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Η Τότεναμ χρειαζόταν μόνο νίκη στην έδρα των «μπλε» και παρότι προηγήθηκε με 2-0, δέχτηκε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν και οι τελευταίες ελπίδες της για δδίκηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι πριν καθίσει στον πάγκο της, είχε απολυθεί από την , ολοκλήρωσε έτσι τη σπουδαιότερη έκπληξη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και ένα από τα πιο με «θαύματα» στα χρονικά του αθλήματος, καθώς κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή για μήνες, παρά το γεγονός ότι πορεύτηκε όλη τη σεζόν με πολύ μικρότερο μπάτζετ, συγκριτικά με τα αστρονομικά ποσά που δαπάνησαν οι μεγάλες ομάδες του ησιού.

Η μεθοδική ομαδική δουλειά, η εμπειρία του Ιταλού τεχνικού στα κρίσιμα παιχνίδια, το χαμηλό προφίλ ακόμη και όταν το «θαύμα» πλησίαζε, αλλά και η… άγνοια κινδύνου από ένα χρονικό σημείο και έπειτα, οδήγησαν τις «δες» στην ανεπανάληπτη , που σίγουρα αποκτά διαφορετική σημασία σε μια περίοδο που ο οικονομικός παράγοντας έχει αυξήσει κατά πολύ τις αποστάσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κι αν πρέπει να σταθεί κανείς στα πρόσωπα εντός γηπέδου, εκτός του – παίκτη της χρονιάς στην πρόσφατη ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών – Ριάντ Μαχρέζ και του αφανή ήρωα Εγκολό Καντέ, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον πρώτο σκόρερ Τζέιμι Βάρντι, που έζησε φέτος μια ιστορία «παράλληλη» με αυτή της ομάδας του, πετυχαίνοντας 22 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ μέχρι το 2012, σε ηλικία 25 ετών, αγωνιζόταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του ησιού.

Η μεγάλη φιέστα της Λέστερ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της απέναντι στην Εβερτον. Οι ποδοσφαιριστές του Ρανιέρι θα πατήσουν το χορτάρι του «King Power Stadium» υπό τα χειροκροτήματα (και) των αάλων τους, ως είθισται για τους πριν τη λήξη της σεζόν. Στην τελευταία σκηνή αυτού του απίστευτου ποδοσφαιρικού παραμυθιού που έχτισαν, παιχνίδι με παιχνίδι, από τον περασμένο Αύγουστο.

πηγή
kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση