Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική κωφών γυναικών
Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική κωφών γυναικών

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική κωφών γυναικών

Η dream team του ελληνικού μπάσκετ σε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στην Πολωνία. Η εθνική κωφών γυναικών επικράτησε με 51-42 επί της Λιθουανίας στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας.

Τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα επιβεβαίωσαν την απόλυτη κυριαρχία τους την τελευταία τριετία και στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, σαν το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Η αρχή μπορεί να μην ήταν η καλύτερη για την ελληνική ομάδα, ωστόσο, από το δεύτερο 10λεπτο και μετά ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και σιγά-σιγά άρχισε να «χτίζει» διαφορά, φτάνοντας πολύ εύκολα στη νίκη. Να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η εθνική είχε γνωρίσει βαριά ήττα από τις Λιθουανές, ωστόσο, οι διεθνείς «πήραν το τους πίσω» όταν και εκεί που έπρεπε!

Πριν από τρία χρόνια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πάρει την πρωτιά στο Eurobasket της ς, το 2017 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας και το 2019 συνέχισε την κυριαρχία της στο παρκέ κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο επί πολωνικού εδάφους, ούσα η κορυφαία ομάδα μιας διοργάνωσης με πολύ ταλέντο και εξαιρετικές παίκτριες.

Τα 10λεπτα: 9-9, 20-15, 34-25, 51-42.

Συγχαρητήρια της Δ.Ε. Μπάσκετ της Νίκης Βόλου

Η Δ.Ε. του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του συγχαίρει την Εθνική Ομάδα Γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πολωνία.

Ανάμεσα στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας συμμετείχαν και δύο αθλήτριες της Νίκης Βόλου, η Ευαγγελία Σαρακατσάνη και η Λαμπρινή Αγαγιώτου.

Μεταξύ της Εθνικής φών και του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” έχει αναπτυχθεί μία αμοιβαία σχέση αλληλοεκτίμησης και στήριξης, καθώς ο Σύλλογος, συμμετείχε στην προετοιμασία της Εθνικής για τους ολυμπιακούς αγώνες στην Σαμψούντα το 2017 με την κατάκτηση της πρώτης θέσης διεξάγοντας φιλικούς αγώνες στην πόλη του Βόλου.

Συγχαρητήρια του

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” Στέργιος Φάτσης και το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρουν την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ φών Γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών στην Πολωνία και τις αθλήτριες της Νίκης Βόλου Ευαγγελία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα.

“Είμαστε περήφανοι που έχουμε στην “οικογένεια” του Συλλόγου μας αθλήτριες που καταγράφουν επιτυχίες με τα χρώματα της Εθνικής μας.
Συγχαρητήρια….” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση