Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 20ή Νοεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 20ή Νοεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 20ή Νοεμβρίου

“Τα παιδιά μας θα είναι ό,τι τα βοηθήσουμε να γίνουν”

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού είναι η  20ή οεμβρίου και γιορτάζουν όλα τα παιδιά του πλανήτη που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι αρμόδια για θέματα εξωτερικής ς και ς ασφαλείας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και οι επίτροποι έβεν Μίμιτσα αρμόδιος για τη διεθνή και ανάπτυξη, αρμόδιος για τη , τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, Χρήστος Στυλιανίδης αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων,  Βιέρα Γιούροβα, αρμόδια για τη δικαιοσύνη, τους καταναλωτές και την , και τέλος Τίμπορ Νάβρατσιτς, αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:«Συνήθως ακούμε ότι τα παιδιά και οι νέοι είναι το μέλλον των κοινωνιών μας. Η αλήθεια είναι ότι αποτελούν και το .

Τα παιδιά μας είναι φορείς αλλαγής στις οικογένειες και στις κοινότητές τους και το δικαίωμά τους να ακούγονται και να συμμετέχουν, με τρόπο ουσιαστικό, στην ανάπτυξη της κοινωνίας πρέπει να είναι πλήρως σεβαστό. Γι' αυτό προσδοκούμε ότι όλα τα κράτη θα επενδύουν στα παιδιά μας.

Η παγκόσμια ειρήνη και δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και δίχως σεβασμό για όλα τα δικαιώματα όλων των παιδιών. Τα παιδιά μας θα είναι ότι τα βοηθήσουμε να γίνουν. Ο κόσμος είναι αυτό που εμείς και εκείνα τον κάνουμε να είναι. Είναι ευθύνη όλων μας — είναι καθήκον αναπόδραστο.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση