Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 20ή Νοεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 20ή Νοεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 20ή Νοεμβρίου

“Τα παιδιά μας θα είναι ό,τι τα βοηθήσουμε να γίνουν”

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού είναι η  20ή Νοεμβρίου και γιορτάζουν όλα τα παιδιά του πλανήτη που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και οι επίτροποι Νέβεν Μίμιτσα αρμόδιος για τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη, Δημήτρης Αβραμόπουλος αρμόδιος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, Χρήστος Στυλιανίδης αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων,  Βιέρα Γιούροβα, αρμόδια για τη δικαιοσύνη, τους καταναλωτές και την ισότητα των φύλων, και τέλος Τίμπορ Νάβρατσιτς, αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:«Συνήθως ακούμε ότι τα παιδιά και οι νέοι είναι το μέλλον των κοινωνιών μας. Η αλήθεια είναι ότι αποτελούν και το παρόν.

Τα παιδιά μας είναι φορείς αλλαγής στις οικογένειες και στις κοινότητές τους και το δικαίωμά τους να ακούγονται και να συμμετέχουν, με τρόπο ουσιαστικό, στην ανάπτυξη της κοινωνίας πρέπει να είναι πλήρως σεβαστό. Γι’ αυτό προσδοκούμε ότι όλα τα κράτη θα επενδύουν στα παιδιά μας.

Η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και δίχως σεβασμό για όλα τα δικαιώματα όλων των παιδιών. Τα παιδιά μας θα είναι ότι τα βοηθήσουμε να γίνουν. Ο κόσμος είναι αυτό που εμείς και εκείνα τον κάνουμε να είναι. Είναι ευθύνη όλων μας — είναι καθήκον αναπόδραστο.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση