Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Π. Σκουρλέτης: Αυτοδιοικητική συσπείρωση για το Δήμο Βόλου στο πρόσωπο του Ιασ. Αποστολάκη
Π. Σκουρλέτης: Αυτοδιοικητική συσπείρωση για το Δήμο Βόλου στο πρόσωπο του Ιασ. Αποστολάκη

Π. Σκουρλέτης: Αυτοδιοικητική συσπείρωση για το Δήμο Βόλου στο πρόσωπο του Ιασ. Αποστολάκη

Ως το καταλληλότερο πρόσωπο για να ηγηθεί ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που συσπειρώνει ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις, ενώ συνεχίζει την πρότερη παράδοση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, χαρακτήρισε τον υποψήφιο δήμαρχο Ιάσωνα Αποστολάκη ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, που εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά της δημαρχίας του Αχ. Μπέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα.

Τόνισε ότι η εκλογική μάχη για το Δήμο Βόλου έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς όπως είπε το ζήτημα αυτό δεν έγκειται στο γεγονός πως ο Βόλος είναι μία από τις μεγάλες πόλεις, αλλά τα πολιτικά χαρακτηριστικά της προηγούμενης δημαρχιακής περιόδου, “μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο μοντέλο Δημάρχου πρέπει να ηττηθεί, γιατί δεν τιμά την αυτοδιοίκηση”.

Υπογράμμισε πως οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις θα συγκροτήσουν τον τρόπο παρουσίας τους, για να φύγει ο από τα χέρια της σημερινής Δ.Α.

Εκτίμησε ότι η υποψηφιότητα που έχει ήδη ανακοινωθεί του Ι. Αποστολάκη, συμπυκνώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να δημιουργήσουν την απαιτούμενη συσπείρωση.

“Στην αυτοδιοίκηση πολιτευόμαστε με βάσει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης. Δεν έχουν κλείσει οι προσπάθειες για ευρύτερο αυτοδιοικητικό μέτωπο και ποτέ δεν είναι αργά».

Ανέφερε δε, ότι έγινε η καλύτερη δυνατή επιλογή και θα πρέπει να στηριχτεί από όσο το δυνατόν περισσότερους, ενώ από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει στις 12 με ποιους θα συνεργαστεί.

Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή των Βολιωτών 

Απαντώντας σχετικά με την καύση των απορριμμάτων και την που είχε προγραμματίσει διαμαρτυρία στο Δημαρχείο, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες και νομοθεσία σχετικά με την καύση απορριμμάτων. Εμάς μας ενδιαφέρει η ύπαρξη σαφούς νομοθετικού πλαισίου αλλά και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να εξασφαλίσουν ότι θα κινούνται βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Αποκαθιστούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είχαν ατονήσει το προηγούμενο διάστημα κι ως κόμμα είναι γνωστό ότι είμαστε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι και δε θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών” κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής επισήμανε πως οι  θα δούνε μετά από χρόνια να αυξάνεται ο .

Θα είναι το πρώτο μέτρο μετά το 2010 που θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πολιτικής που ολοένα θα απομακρύνεται από τις πολιτικές της ς, που των προηγούμενων ετών.

Ανέφερε πως οι νέοι κάτω των 25 θα δούνε την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Επίσης σε πολλούς θα δοθεί η δυνατότητα να μπούνε σε νέες ρυθμίσεις για να ανασάνουνε και να εξυπηρετήσουν τις τους.
Ακόμα σημείωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ Κυβέρνησης κι Εκκλησίας για αποσαφήνιση ρόλων.

Ιστορική ευκαιρία η συμφωνία των Πρεσπών 

Για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως η σημερινή κυβέρνηση είχε την πατριωτική ευθύνη να το αντιμετωπίσει και να εκμεταλλευτεί την συγκυρία, για να διαμορφωθεί μια συμφωνία που βάζει θέμα στους αλυτρωτισμούς και στις εθνικιστικές φωνές της άλλης πλευράς, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και των δύο χωρών.

Έστρεψε τα πυρά του κατά της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων λέγοντας πως δεν στάθηκαν στο περιεχόμενο της συμφωνίας, αλλά σε συνθήματα και σε στείρες ααραθέσεις.

Είπε πως για ψηφοθηρικούς λόγους υιοθετήθηκε διχαστικός λόγος που είναι επικίνδυνος, απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι μεγάλη η πολιτική ευθύνη του, που υιοθέτησε στάση ανακόλουθη με προηγούμενες ηγεσίες της ΝΔ.

Μια συμφωνία που όπως επιβεβαιώθηκε από τις τελευταίες αλλαγές που γίνανε από την άλλη πλευρά, αποσαφηνίζουν τι είναι αυτή η γλώσσα και το σλαβικό ιδίωμα.

Υποστήριξε πως οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο τη ΝΔ και πως ο Πρωθυπουργός κατανοώντας ότι μπορεί να υπήρξε πολιτικό κόστος στάθηκε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων, ενώ εξέφρασε την απορία του για τη στάση του ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας την ως ακατανόητη, από τη στιγμή που προέρχεται από μια παράδοση προοδευτική και για λόγους που σχετίζονται με στείρα αολιτευτική στάση που έχει μπολιάσει τις πολιτικές του τοποθετήσεις τα τελευταία χρόνια, με στείρα αντιπολιτευτική στάση, αρνείται να συμφωνήσει με το περιεχόμενό της.

Εκτίμησε πως εκ μέρους του κ. Θεοδωράκη, θα υπάρξουν εκείνες οι τοποθετήσεις, και θα είναι σε συμφωνία με όσα αυτός ο χώρος έλεγε τόσο καιρό και χαρακτήρισε αδιανόητο να σχετίζεται η θέση του καθένα με τη θέση των κομμάτων.

Ο κ. Σκουρλέτης, πρόσθεσε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα και η συγκυρία της συζήτησης και της συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργούν ανακατατάξεις στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Το δίλημμα για κάθε πολιτική δύναμη όπως είπε, είναι αν θα υποστηρίξουν τις δυνάμεις που θέλουν να μας πάνε μπροστά ως χώρα ή αυτές που θέλουν να μας πάνε πίσω.

Ενημέρωσε πως λαμβάνουν πρωτοβουλίες για συγκρότηση πλατιού δημοκρατικού μετώπου για να βαδίσουν σε μια νέα πορεία που θα σημαίνει περισσότερη κοινωνική πολιτική, μέριμνα για τους αδύναμους.

Εξέφρασε την επιθυμία για διάλογο με ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις, ενώ διέψευσε σενάρια περί «γάμου» με το ΚΙΝΑΛ.

Ναι στις αυτοδιοικητικές συμπτώσεις 

Όσον αφορά στις προσεχείς , επεσήμανε ότι οι γίνονται μετά το 1974 με το σύστημα απλής αναλογικής κι όπως τόνισε δεν είναι μόνο ένα εκλογικό σύστημα που διασφαλίσει συσχετισμό αλλά ενθαρρύνεται μια νέα αντίληψη και κουλτούρα συνεργασιών στην πράξη.

Εκτίμησε πως τα περιφερειακά και τα δημοτικά συμβούλια γίνονται το κέντρο των αποφάσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει τα σχήματα που αντιμάχεται τις προτάσεις του νεοφιλελευθερισμού στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης.

Σημείωσε πως στη Θεσσαλία έχει γίνει διάλογος που έχει οδηγήσει σε κοινό βηματισμό με την πλευρά του κ. Τσιλιμίγκα και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στις αυτοδιοικητικές συμπτώσεις και στη βάση αυτών των συμπτώσεων κινούνται και συγκροτούν τις συμμαχίες.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση