Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Π.Π.Μ.: Καύση σκουπιδιών, εργοστάσιο SRF-Ο αγώνας συνεχίζεται
Π.Π.Μ.: Καύση σκουπιδιών, εργοστάσιο SRF-Ο αγώνας συνεχίζεται

Π.Π.Μ.: Καύση σκουπιδιών, εργοστάσιο SRF-Ο αγώνας συνεχίζεται

 

Σε αστυνομικό κλοιό συνεδρίασε, σιδερόφρακτο, το , στη Λάρισα, από το φόβο επεισοδίων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισάριθμες σχεδόν με τους .

Η συνεδρίαση αφορούσε στη γνωμοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF από το .

Η πρόταση που επικράτησε και αποτέλεσε ουσιαστικά θέση της Περιφερειακής Αρχής ήταν εκείνη της αεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη η οποία στήριξε την δημιουργία εργοστασίου, τέθηκε όμως κατά της παραγωγής SRF.

Το μέλος της Επιτροπής Πολιτών Στέλιος Λημνιός έκανε λόγο για αδράνεια της περιφερειακής αρχής, αναφορικά με το δίκτυο σταθμών μέτρησης στο Βόλο, το οποίο δεν υπάρχει.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης και όλοι σχεδόν οι άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Οι υπόλοιπες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου είχαν αρνητική στάση στην γνωμοδότηση για το εργοστάσιο SRF, ενώ δήλωσαν αντίθετοι και σε οποιαδήποτε μορφής καύση.

Προηγήθηκε η θέση των επιστημονικών φορέων της που τοποθετήθηκαν αρνητικά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF από το .

Προηγήθηκε επίσης η δημοσιο της μελέτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ανακοίνωσε ότι, τις μισές μέρες του χρόνου υπάρχουν στο Βόλο υπερβάσεις στα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια PM2,5. Το «μπαλάκι» πλέον στάλθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο θα είναι δύσκολο να αγνοήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους επιστημονικούς φορείς, το κίνημα των πολιτών και την κοινή γνώμη.

Οι βουλευτές του νομού επωμίζονται πλέον μεγάλη ευθύνη για την υγεία των πολιτών του Βόλου και κυρίως οι εξ' αυτών ιατροί.

Ο χαμένος της υπόθεσης είναι προφανώς ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, οι ανησυχίες του οποίου φάνηκαν με την ανακοίνωσή του πριν το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού του πήραν τη «μπουκιά» (42 εκατομμύρια)  από το στόμα.

Για μια ακόμα φορά φάνηκε ότι ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται.

Στο θέμα αυτό βρέθηκαν με κοινή θέση όλοι οι φορείς και τα κινήματα της πόλης του Βόλου, άσχετα από τις μεταξύ τους διαφορές.

Ο Βόλος όμως είναι ενωμένος και πετ κοκ από την και κατά της κατασκευής εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου. Οι πολίτες επιλέγουν την υγεία τους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση