Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Π.Π.Μ.: Δεν διδαχθήκατε τίποτα; Αφήστε τη φύση ήσυχη
Π.Π.Μ.: Δεν διδαχθήκατε τίποτα; Αφήστε τη φύση ήσυχη

Π.Π.Μ.: Δεν διδαχθήκατε τίποτα; Αφήστε τη φύση ήσυχη

Χωρίς καμία αίσθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που θα αφήσει ο τεμαχισμός του πιο παρθένου οικοσυστήματος των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωράει στην κατασκευή δρόμου που θα συνδέει τα παράλια της Λάρισας με αυτά της Μαγνησίας.

Οι περιβαλλοντικές μελέτες, που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις γενικότερες επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, αν δεν υπηρετούν εντολές όσων τις παραγγέλνουν.

Φαίνεται πως, δυστυχώς, παρά τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, με την πανδημία, που έχουν αναδείξει την αξία της διατήρησης των παρθένων περιοχών, οι αναπτυξιομανείς δεν έχουν διδαχτεί τίποτα,

Η εκφράζει την αμφιβολία της ακόμα και για τη χρησιμότητα αυτού του έργου.

Γιατί ο αυτός παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες και είναι αμφίβολο αν θα τον επιλέξουν όσοι κινούνται από τη βόρεια Ελλάδα προς το ανατολικό .

Εκείνο που θα απομείνει θα είναι η επέλαση κυνηγών και άλλων αντιπεριβαλλοντικών δραστηριοτήτων (π.χ. real estate), μέσα στην παρθένα περιοχή, την οποία ο κ. Αγοραστός επιμένει να τεμαχίσει.

Δυστυχώς τέτοιου είδους επιλογές δεν δείχνουν τα αρνητικά τους αποτελέσματα άμεσα, αλλά όταν οι «δράστες» έχουν αποχωρήσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αποτύπωμα που άφησε ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος (;) κ. Φάμελλος, με την απόφασή του να έρχονται οι καραβιές τα πλαστικά από το εξωτερικό και να καίγονται στην ΑΓΕΤ, προς όφελος της εταιρείας αυτής και προς βλάβη της υγείας των πολιτών. Και η πλάκα είναι ότι τώρα, ο ίδιος , έχει αντιρρήσεις να καίει ο Τιτάνας της Θεσσαλονίκης

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση