Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Π. Κουρουμπλής: “Aντίσταση στην κοινωνική αφυδάτωση της Ευρώπης”
Π. Κουρουμπλής: “Aντίσταση στην κοινωνική αφυδάτωση της Ευρώπης”

Π. Κουρουμπλής: “Aντίσταση στην κοινωνική αφυδάτωση της Ευρώπης”

Στην σημαντικότητα των φετινών ευρωεκλογών στάθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισήμανε ότι το σημερινό μοντέλο οδηγεί στην κοινωνική “αφύδατωση” αναφορικά με τις κατακτήσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Κουρουμπλής, είχε σειρά επαφών και συναντήσεων ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει καλύψει το 80% της Ελλάδος με επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για έναν πυροδοτούμενο ευρωσκεπτισκισμό που αμφισβητεί τους θεσμούς κι ελλειμματοποιεί τις σχέσεις του πολίτη με το ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι.

“Μια που αδυνατεί να διεκδικήσει να φορολογήσει τους κολοσσούς του διαδικτύου – κάτι πάει να κάνει ο Μακρόν – και μια που άφησε πίσω της εκατομμύρια ανθρώπους στα αζήτητα, στο περιθώριο, στην εξαθλίωση” είπε και πρόσθεσε “Μια Ευρώπη που κλείνει τις πόρτες της στον πρόσφυγα – μετανάστη, φάνηκε αδύναμη στο να διαδραματίσει ρόλο στη Μέση Αναστολή ενώ ήξερε τις συνέπειες. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν είναι η Ευρώπη που θέλαμε. Μια Ευρώπη με μεγάλες αποκλείσεις στους μισθούς, στις στα επιτόκια. Αυτά γεννούν έντονους προβληματισμούς, αν μπορεί να συνεχίσει έτσι η Ευρώπη ή να εκπονηθεί νέο πολιτικό και κοινωνικό αφήγημα πειστικό να κεντρίσει τον προβληματισμό των Ευρωπαίων και να γεννήσει νέα ελπίδα κι όραμα και να απαλλαγεί η Ευρώπη από οικονομικές ανισότητες κι από την λιτότητα, να προτάξει αφήγημα νέου κοινωνικού μοντέλου με νέες παραγωγικές σχέσεις στα πλαίσια και της χρήση των νέων τεχνολογιών ρομποτικής και νανοτεχνολογίας και να πείσει Ευρωπαίους ότι δε θα υποκύψει του κινέζικου και ινδικού ανταγωνισμού. Μια τέτοια Ευρώπη χρειαζόμαστε και πρέπει να μιλήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις”.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι μετά την πρόταση που του έγινε από τον πρωθυπουργό για να συμβάλλει στην συγκρότηση ενός τέτοιους προοδευτικού μετώπου και στα πλαίσια αυτά είπε το ναι προσθέτοντας ότι του αρέσει το ρίσκο και διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών με βάσει το τι είναι και το τι έχει κάνει μέχρι τώρα.

Με αφορμή την πρόταση μομφής της ΝΔ για τον κ. Πολάκη, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι “Για άλλα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης άρπαξε ευκαιρία που θα τον οδηγήσει σε εκτίμηση δεύτερη ότι είναι ατυχής η κίνηση αυτή. Εγώ από τα 10 χρόνια έχασα το φως μου από χειροβομβίδα που έπαιζα. Και έπρεπε να αποφασίσω αν θα νικήσω τη μοίρα. Διεκδίκησα να είμαι αυτό που εγώ θέλω. Όσοι με γνωρίζουν γιατί εδώ στην πόλη έχω έρθει και ως Γεν. Γραμματέας. Πήγα στις Άρπες Πεταλούδες και γνωρίζουν όλοι τη συνεισφορά μου”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιορτή πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου #ΓιορτήΠεπονιού - https://t.co/dEIxicyIiH -

  • Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς #ΒελίκαΑγιάς… - https://t.co/xhASH1mDDA -

  • Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα #ΚερασίαΚολίτσα - https://t.co/akvab4JOTG -

"Αλιεύοντας" την είδηση