Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Μπάιντεν
Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Μπάιντεν

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Μπάιντεν

Στην πρωτεύουσ της ΟυκρνίαςΚίεβο, βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε μια αιφνιδιαστική , η οποία δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελέν και προανήγγειλε την παροχή νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως συμπλήρωσε, περισσότερες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το πακέτο βοήθειας θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη. Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS. Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε, απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του: «Η επίσκεψή σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς». Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Μπάιντεν-1

Προ της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο, ο Τζο Μπάιντεν είχε μεταβεί στη γειτονική , από όπου ταξίδεψε με τρένο έως την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Βάσει του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έφτανε στη Βαρσο από την Ουάσιγκτον αύριο, Τρίτη, το πρωί, για διήμερη .

Είχαν προηγηθεί εικασίες ότι ένα σημαντικό πρόσωπο θα έφτανε στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ο υφ Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρέι Μέλνικ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «οι κύριοι εταίροι της Ουκρανίας» σχεδιάζουν να επισκεφτούν σήμερα το Κίεβο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σειρήνες στο Κίεβο

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας, με φόντο την επίσκεψη Μπάιντεν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Επί του τος δεν υπάρχουν αναφορές για ρωσικούς πυραύλους ή .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση