Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ουκρανία – Χάρτες: Επιχείρηση περικύκλωσης των ουκρανικών δυνάμεων από τους Ρώσους
Ουκρανία – Χάρτες: Επιχείρηση περικύκλωσης των ουκρανικών δυνάμεων από τους Ρώσους

Ουκρανία – Χάρτες: Επιχείρηση περικύκλωσης των ουκρανικών δυνάμεων από τους Ρώσους

περικυκλώσουν, να απομονώσουν και να αποκόψουν από την υπόλοιπη χώρα τις ουκρανικές δυνάμεις που μάχονται στα κεντρικά και ανατολικά, επιχειρούν οι Ρώσοι, όπως φαίνεται και από τις κινήσεις τους στον χάρτη.

Έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες πολέμου, οι Ουκρανοί παρουσιάζονται, σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσαν στη σήμερα οι Τάιμς της έας Υόρκης, να έχουν καταφέρει να κρατήσουν τις γραμμές άμυνας (με χρώμα μπλε στον χάρτη) γύρω από το , το Χάρκοβο, το Σούμι και το Μικολάιβ ή Μικολάγιφ, δυτικά του Ντονμπάς και βορείως της Μελιτόπολης.

Οι ωστόσο, από την πλευρά τους, δείχνουν να κινούνται κυκλωτικά (με χρώμα κόκκινο και ροζ στον χάρτη), «απλώνοντας» δυνάμεις κατά μήκος της ουκρανικής συνοριογραμμής στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια.

«Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προωθούνται σε πολλά και φαίνεται πως στοχεύουν σε έναν κρίσιμο στόχο στην κεντρική : στην πόλη Ντνίπρο», γράφουν οι .

oykrania-amp-8211-chartes-epicheirisi-perikyklosis-ton-oykranikon-dynameon-apo-toys-rosoys0
Πηγή: Institute for the Study of War – American Enterprise Institute – The

Η πόλη Ντνίπρο κατέχει σημαντική θέση στον χάρτη. Εάν τα ρωσικά στρατεύματα καταφέρουν να κινηθούν προς τα εκεί, θα μπορέσουν να απομονώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά ή να τις αναγκάσουν να υποχωρήσουν.

Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις στα ανατολικά δεν έχουν ήδη αποσυρθεί, ενδέχεται να περικυκλωθούν και να καταστραφούν, σύμφωνα με ανάλυση του Konrad Muzyka, αμυντικού αναλυτή της Rochan Consulting, τον οποίο επικαλούνται οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

"Αλιεύοντας" την είδηση