Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ορκoμωσία νεοσυλλέκτων στην 32η ΤΑΞΠΝ
Ορκoμωσία νεοσυλλέκτων στην 32η ΤΑΞΠΝ

Ορκoμωσία νεοσυλλέκτων στην 32η ΤΑΞΠΝ

 

Με την αποχώρηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, λόγω της παρουσίας του βουλευτή της Παν. Ηλιόπουλου, σημαδεύτηκε η σημερινή ορκομωσία στο στρατόπεδο «Ν. εωργούλα» σήμερα το πρωί  της πρώτης σειράς 450 νεοσυλλέκτων που παρουσιάστηκε στη και εκπαιδεύτηκε στο Βόλο (οι υπόλοιποι εκπαιδεύονται στην και στη ), παρουσία του διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, βουλευτών, πολιτών αρχών και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά τη  Δοξολογία από τον μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο ακολούθησε η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων, τόσο με χριστιανικό, όσο και με πολιτικό όρκο,  ενώ ο της 32ης  Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος στην Ημερήσια Διαταγή  τόνισε ότι ιδιαίτερα σήμερα που αμφισβητούνται τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, καθίσταται περισσότερο παρά ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση, αμυντική θωράκιση και εθνική ομοψυχία, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει για την πατρίδα μας.

Ο ταξίαρχος κάλεσε τους νεοσύλλεκτους να γίνουν άριστοι μαχητές και να προκαλέσουν την ιστορία με τη λεβεντιά τους και συμπλήρωσε ότι η πατρίδα θέλει τους στρατιώτες της με υψηλό φρόνημα, με γνώση, πειθαρχικούς και αποφασιστικούς, ώστε να αξιοποιηθούν τα μέσα και τα υλικά που η προμήθειά τους γίνεται με το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

 

Ο αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης μετέφερε χαιρετισμό του Αρχηγού αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, τονίζοντας ότι η αστάθεια που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη διατήρηση ενός ισχυρού και αξιόμαχου Στρατού που θα εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας  και θα υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, όπως είναι η του.

Μάλιστα τόνισε πως ο Στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση, διότι το προσωπικό του διατηρεί την αισιοδοξία, το υψηλό ηθικό και πρωτίστως διακατέχεται από το πνεύμα του νικητή και πρόσθεσε: ” Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Ελληνικού Στρατού, οπότε το ειλικρινές ενδιαφέρον, ο αξιοπρεπής και δίκαιος χειρισμός του και η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου διοίκησης.

Η ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία συγγενών και φίλων των νεοσύλλεκτων και μετά τη λήξη ακολούθησε παρέλαση, στο χώρο του στρατοπέδου και δεξίωση.

Μετά τη λήξη της ς, έξω από το στρατόπεδο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου δήλωσε ότι στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτω είχε κληθεί ο βουλευτής της εγκληματικής – φασιστικής οργάνωσης στη Μαγνησία.

Ο ίδιος είπε ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και την άρνησή του να παραβρεθεί στον εκδήλωση στον αντιστράτηγο και τον διοικητή της Ταξ.ΠΖΝ «οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να καλέσουν τον εκπρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης να αποχωρήσει, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση