Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ορκίστηκε υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Τελετή παράδοσης – παραλαβής
Ορκίστηκε υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Τελετή παράδοσης – παραλαβής

Ορκίστηκε υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Τελετή παράδοσης – παραλαβής

Ορκίστηκε ως Οικονομικών το βράδυ της Δευτέρας ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Ευ. Τσακαλώτος, ανέφερε ότι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είχαμε καλά και κακά μηνύματα και πώς «θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα, να πάρουμε την εντολή του λαού για κάτι καλύτερο».

Παραδέχτηκε ότι έχει μεγάλο τρακ και αγωνία, καθώς δε παίρνει «αυτή τη θέση στην πιο εύκολη στιγμή της ιστορίας».

Κατά τη διάρκεια της τελετής ς – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί μετά από πέντε χρόνια κρίσης και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Ένας λαός που έχει υποφέρει πάρα πολλά, έχει χάσει το 25% των μισθών τους, έχουν μειωθεί οι συντάξεις με τις οποίες συντηρούν τα εγγόνια, ότι αυτός ο λαός παρόλη την πίεση και την κατάσταση στις τράπεζες, παρόλα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλο όλες τις πιέσεις στο χώρο δουλειάς, αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο» όπως είπε και πρόσθεσε ότι η ψήφος του «είχε ταξικά χαρακτηριστικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι με τον κ. Τσακαλώτο έχουμε κοινή διάγνωση του προβλήματος και κοινός στόχος μας είναι το σπάσιμο του ανατροφοδοτούμενου κύκλου της ύφεσης.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Κεντ (Βρετανία) και στο , και από το καλοκαίρι του 2010 είναι Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του , από τον Ιούλιο του 2013, μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου , ενώ είχε διατελέσει μέλος και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Επίσης, είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δραστηριότητα και είχε διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού).

Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακρος, των οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πολιτικής ς και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών. Μαζί με το Χρήστο Λάσκο έχει συγγράψει το βιβλίο
“Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός” (εκδόσεις ΚΨΜ).

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση