Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Eνώπιον του Προέδρου της Δημοκρτίς Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδωσαν πολιτικό όρκο οι Ιωάννης Δραγασάκης, αρόεδρος της Κυβέρνησης, ως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Βίτσας, ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Κουβέλης, ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Μερόπη , ως , Νάσος Ηλιόπουλος, ως υφυπουργός Εργασίας, και Κώστας Στρατής, ως υφυπουργός Πολιτισμού.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Διορισμού τους και ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, η αναπληρώτρια υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και Τάσος Πετρόπουλος αντιστοίχως, ο Χρήστος Μαντάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων κυβερνητικών στελεχών.

Η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των αρμοδιοτήτων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον  Γιάννη Μουζάλα στον κ. Δημήτριο Βίτσα θα τελεστεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, στις 12:00 μ., στην αίθουσα 301 του Υπουργείου Εσωτερικών (Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2, 3ος όροφος).

Σε ό,τι αφορά την επιλογή των προσώπων το βασικό χαρακτηριστικό της επιλογής Δραγασάκη είναι ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ο κ. Δραγασάκης γνωρίζει τα θέματα της οικονομίας, επιπλέον έχει γνώση της πορείας της ς και διαθέτει το πολιτικό εκτόπισμα για να εξασφαλίσει την ομαλή συνέχιση της ς των υφισταμένων του στο εν λόγω υπουργείο.

Ο κ. Γιάννης Μουζάλας είναι η μόνη απομάκρυνση από την κυβέρνηση, εξέλιξη, πάντως, που –πέραν της δυσαρέσκειας που είχε συγκεντρωθεί στο πρόσωπό του από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ– συνδέεται και με την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. Για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκαν πολλοί «μνηστήρες». Η επιλογή να μετακινηθεί εκεί ο κ. Βίτσας επίσης έχει το χαρακτηριστικό ότι δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί και να δεχθεί κριτική.

Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στη θέση του κ. Βίτσα ήρθε ως έκπληξη, η μεγαλύτερη έκπληξη του χθεσινού ανασχηματισμού ακόμα και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πίστευαν ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον ο ίδιος για κάποια υπουργική καρέκλα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ενδεχομένως θεώρησε ότι κάποια στιγμή έπρεπε να του ανταποδώσει την στήριξη που σταθερά παρέχει στον ίδιο και στην κυβέρνηση.

Ο αντικαταστάτης της Ράνιας Αντωνοπούλου στο υπουργείο Εργασίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος, αποτελεί τρόπον τινά μια φυσιολογική διαδοχή, καθώς ως επιθεωρητής Εργασίας γνωρίζει καλά το αντικείμενο και έναν τέτοιο άνθρωπο ήθελε ο κ. Τσίπρας σε αυτή τη θέση, καθώς η αντιμετώπιση της ς βρίσκεται στην αιχμή των προτεραιοτήτων που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει θέσει.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση