Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οριστικό σφράγισμα των βορείων συνόρων της Ελλάδας
Οριστικό σφράγισμα των βορείων συνόρων της Ελλάδας

Οριστικό σφράγισμα των βορείων συνόρων της Ελλάδας

“Το κλείσιμο των συνόρων είναι μη αναστρέψιμο στην παρούσα φάση”: με την δραματική αυτή παραδοχή, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, αναγνωρίζει το τετελεσμένο για την Ελλάδα πριν καν αρχίσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

Οι δυσμενείς όροι για τις επιδιώξεις της Αθήνας αποτυπώνονται στο σχέδιο συμπερασμάτων που δημοσιοποιήθηκε και παρουσιάζει ως οριστικό το σφράγισμα των βορείων συνόρων της Ελλάδας, διακοπή της διέλευσης μεταναστών από εκεί, ενώ προαναγγέλλει έναρξη επιχειρήσεων της FRONTEX επί ελληνικόυ εδ´αφους, για τον ακόμα πιο αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων με τη ΠΓΔΜ αλλά και τη Αλβανία. Κυβερνητικές πηγες, σχολίαζοντας το κείμενο, κάνουν  λόγο για συνολική στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας σε πιο συντηρητικές επιλογές. “Νίκησαν οι Ορμπαν της Ευρώπης”, ήταν το σχετικό σχόλιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού. Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Ελλάδας για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σε υποχρέωση της χώρας μας να λειτουργήσει άμεσα πλήρως τα hot spot για την ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών, σε λειτουργία χώρων υποδοχής για 50.000 πρόσφυγες, όπως έχει δεσμευθεί, ενώ καλούνται οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να δηλώσουν περισσότερες θέσεις μετεγκατάστασης.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία το κλίμα είναι βαρύ, ωστόσο το σχετικό σχόλιο είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά πράαγματα που μπορούν να γίνουν. Η Αθήνα, ωστόσο, παρακολουθεί τις κινήσεις άλλων αντιπροσωπειών, χωρίς να αποκλείει να διατπωθούν αντιρρήσεις στο κλείσιμο συνόρων από άλλες χώρες.
Απο το πρωθυπουργικό επιτελείο, προφανώς για να φανεί ότι η Αθήνα δεν αιφνιδιάστηκε, παραπέμπουν στις προ ημερων δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης, κ. Μουζάλα, ότι η Ειδομένη ουσιαστικά έχει κλείσει. Παράλληλα, αναφέρουν ότι τα βασικά σημεία του κειμένου πολιτικών αρχηγών, που συμφωνήθηκε την Παρασκευή, περιλαμβάνονται στο κείμενο συμπερασμάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού για τα Υποθαλάσσια Μουσεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη… - https://t.co/9hf8GCUxgW -

  • Πρόστιμο σε υπάλληλο καταστήματος για μη χρήση μάσκας - https://t.co/Zn61FLi4kB -

  • Στη ΜΕΘ Βόλου κατέληξε Βρετανός τουρίστας από την Σκιάθο - https://t.co/o5lsInVhdl -

"Αλιεύοντας" την είδηση