Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Οριστικό λουκέτο την ΙΜΑΣ
Οριστικό λουκέτο την ΙΜΑΣ

Οριστικό λουκέτο την ΙΜΑΣ

Χωρίς δουλειά 140 εργζόμενοι

 

Τίτλοι τέλους  σήμερ το μεσημέρι  για την ΙΜΑΣ, που μετά από 43 χρόνια λειτουργίας στο Βόλο, δικόπτει τη λειτουργία της από την Καθαρά Δευτέρα, καταβάλλοντας στους 140 εργαζόμενους τη μόνιμη , καθώς και από 40.000 € μέσω προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Ο διευθυντής του εργοστασίου στο Βόλο, σε συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη με τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, αρκέστηκε να τους πει ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι θέμα δική του αρμοδιότητας και  αρκέστηκε να τους διαβάσει ένα e -mail, σύμφωνα με το οποίο το εργοστάσιο σταματά τη λειτουργία του από την Καθαρά Δευτέρα.

Απευθυνόμενος τους εργαζόμενους  είπε  θα δοθεί, εκτός από τη νόμιμη , αίτηση οικειοθελούς αποχώρησης, που προβλέπει αποζημίωση 40.000 € για τον κάθε εργαζόμενο.

Πριν τη σημερινή συνάντηση του Σωματείου με τη Διεύθυνση, προηγήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, που ενώ είχε αποφασίσει να δεχτεί την πρόταση του διαμεσολαβητή για μείωση 8% επί των συνολικών αποδοχών, προχώρησε σε άλλη μια κίνηση καλής θέλησης, αποφασίζοντας, κατά πλειοψηφία, να δώσει εκ περιτροπής ς για 24 μέρες ετησίως (έναντι 36 ημερών που ζητούσε η εταιρία).

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Μπουρούς, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να καταθέσουν πρόταση, αλλά ο γενικός διευθυντής απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να συζητήσει καμία πρόταση μαζί τους , ανέφερε ο κ. Πανόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουρούς ζήτησε από τον διευθυντή να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενό του στη Γερμανία, για να τον ενημερώσουν, αλλά απάντησε ότι δεν ήταν διαθέσιμος για να τον βρουν και είπε προς τους εργαζόμενους να του τηλεφωνήσουν.

Το Σωματείο Εργαζομένων αποχώρησε από τη συνάντηση και αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί έχει προγραμματίσει έκτακτη γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι την παραπέρα στάση τους.

Στην αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ο κ. Πανόπουλος, δήλωσε ότι σκοπεύει να προτείνει να γίνει κατάληψη του εργοστασίου.

Το ΕΚΒ

Άναυδοι και εξοργισμένοι οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία πληροφορήθηκαν σήμερα την – τελεσίγραφο της Εταιρίας «Contitech – IMΑΣ ΑΕ» να βάλει στο τοπικό εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ, πετώντας στον δρόμο το προσωπικό του!

Η απόφαση – της Εταιρίας, που έρχεται μετά από πολύμηνες εκβιαστικές αξιώσεις για αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των εργαζόμενων και για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο, έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους, όσων διέβλεπαν, πίσω από τις πρωτοφανείς σε σκληρότητα και στυγνότητα αυτές αξιώσεις, την υποκρυπτόμενη πρόθεση της Εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο, για τους δικούς της προφανείς λόγους!

Ο χάνει το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσιά του, όχι, όμως γιατί οι εργαζόμενοι «αποδέχονται τις εργοδοτικές αξιώσεις και δεν αντιδρούν», όπως θρασύτατα τους κατηγορούν κάποιοι και από πάνω, αλλά γιατί πλέον οι διαπραττόμενες αυτές αθλιότητες σε βάρος τους έχουν, κάθε φορά, την αντίστοιχη σιωπηρή πολιτική κάλυψη, που ανοίγει ολοένα και περισσότερο την όρεξη των αδίστακτων βιομήχανων!

Το ΕΚΒ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, και αύριο το πρωί, στη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 11 το πρωί στο ΕΚΒ, θα συγκαθορίσουν την περαιτέρω στάση τους!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση